75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

6 березня 2020 р.

Для Вас, дорогі жінки Каланчацької громади !


     Як Міжнародний жіночий день святкують відвідувачі у всіх книгозбірнях Каланчацької централізованої бібліотечної системи...
    Святковий день – 8 березня, цілком присвячений найпрекраснішій половині нашого суспільства.
    Історія появи міжнародного жіночого дня проста і зрозуміла – це була спроба відновити спотворену століттями справедливість по відношенню до жіночої статі, яка на стільки вкоренилася в суспільстві, що бути жінкою, ще якихось 100-150 років тому означало тільки одне – безправ’я і послух.
    Власне, ідея, яка лежить в основі Міжнародного жіночого дня, – ідея рівності прав та можливостей людей незалежно від статі – є однією з підвалин сучасної європейської демократії. 
   А сучасні українські жінки, які вони? Чи поділяють прагнення своїх європейських подруг, якими бачать себе в світі де правлять чоловіки? Про це йшла мова на бібліотечних заходах, присвячених Міжнародному жіночому дню 8 березня. 
  На зустріч з молодістю запросила односельчанок  бібліотекар Роздольненської книгозбірні Олена Штефлюк. Захід «Жінки трудівниці села Роздольного» пройшов у затишній домашній атмосфері з чаєм та смачним пирогом.      Мешканкам села поважного віку було що згадати, вони пройшли довгий життєвий шлях. І було на тому шляху всього в вдосталь, і сліз, і сміху, втрат, і надбань, і праці тяжкої – на два життя. Трепетно гортали натруджені жіночі руки сторінки старих газет і листи фотоальбомів, де увічнене в світлинах їхнє життя.
 Погомоніли, позгадували і звичайно ж подякували бібліотекарю за душевний захід проведений в книгозбірні.

    Поетична фантазія «Тонке мереживо жіночої душі» порадувало чарівне жіноцтво села Привілля. Захід підготувала і провела бібліотекар сільської книгозбірні Алла Папко. На святі,  присвяченому Міжнародному жіночому дню, учасники віддали данину любові й захоплення тим, до кого звертаємося в радості і печалі – нашим бабусям, матерям, сестрам – берегиням нашого роду.  
     На літературно – музичне свято «Жінка – це запрошення в щастя» запросила односельців бібліотекар Новокиївської бібліотеки – філії Світлана Частило. Найчарівніші, наймиліші, найзагадковіші, найпрекрасніші, добрі, ніжні турботливі жінки почули на свою адресу багато теплих слів, компліментів та музичних вітань.
    На передодні  Міжнародного жіночого дня бібліотекар Новопавлівської  сільської бібліотеки Тетяна Жук запросила  учасників  дитячого клубу  «Пролісок» на майстер – клас по виготовленню святкових листівок з сюрпризом своїми руками «Подарунок мамі». Мабуть не має нічого кращого для мами, ніж увага її дітей. 
     Схожий захід пройшов і в Горьківській книгозбірні, бібліотекар Любов Адаменко запросила  на засідання дітей місцевої школи і вони разом старанно готували подарунки любим матусям. Сподіваємось подарунки матусям сподобалися.
   В Каланчацькій селищній бібліотеці в рамках клубу «У колі друзів» відбувся великий тематичний  вечір «Жінка – берегиня роду». Господиня закладу Ольга Войтюк запросила учасників клубу на свято і в співдружності з працівниками СБК «Партизан» подарувала присутнім гарну розважальну програму і піднесений настрій
     У день жіночого свята  філії Каланчацької централізованої бібліотечної системи приєднуються до привітань на адресу всіх  українських жінок. 
    Здоров'я  Вам, миру і щастя! Подарунків та гарного настрою щодня!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *