75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

24 жовтня 2019 р.

Розмаїття осінньої краси …

    
О с і н ь …

нылая пора! Очей очарованье!   Приятна мне твоя прощальная краса —
Люблю я пышное природы увяданье,
В багрец и в золото одетые леса,                                                    В их сенях ветра шум и свежее дыханье,
И мглой волнистою покрыты небеса,
И редкий солнца луч, и первые морозы,
И отдаленные седой зимы угрозы".   А.С.Пушкин.   
    На вулиці вже справжня осінь, але це не привід сумувати. Адже осінь – це неймовірні краєвиди, довгі вечори з чашкою запашного какао чи ароматного чаю під улюблений серіал, або з захопливою книжкою, прогулянки під дощем з різнобарвною парасолькою в руках, а також свіжоспечений пиріг та м'які теплі светри. То ж чи  варто любити осінь? Саме на це запитання  разом шукали  відповідь ведучі чергового засідання клубу «Спілкуймось!» Тетяна Петруненко,  Маргарита Молдован та члени бібліотечного об’єднання людей поважного віку.
    Як з’ясувалося, причин любити осінь багато! Наприклад,  тільки восени можна носити яскраві плащі, гумові чоботи та парасольки.  Шелестіти опалим листям і збирати різнокольорові букети. Засинати під шум дощу, який барабанить у шибки…
    Осінь варто любити за особливий настрій тепло – холодних і туманно – сонячних помаранчевих днів. За глінтвейн – незамінний зігріваючій коктейль, який підніме настрій і врятує від застуди.
    Смачним, корисним, запашним глінтвейном пригостили всіх учасників засідання Олена Гриценко і Маргарита Молдован. Вони дали рекомендації як правильно зварити напій і роздали всім рецепт його приготування.
   Ми любимо осінь за особливе натхнення. Це довели пані Ольга Марченко, Тетяна Мельничук та Валентина Куцева, які майстерно читали вірші про цю чудову пору року, як власні, так і відомих й маловідомих авторів.
   Дві пані Лідії – Дем’янова і Крайнова, щедро обдаровані гарними голосами, співали дуетом і сольно. Звичайно про неї! Про  красуню осінь, що кружляє то в чарівливому вальсі, то переходить у пристрасне танго.
    Загалом все засідання  було пронизане щемно – ліричними нотками, цю затишно – родинну атмосферу підтримували і вдало підібрані  відеороліки  з українськими піснями про осінні дощі, розлуки, зустрічі, спогади і кохання та гарячій чай з солодощами.
    Учасники  клубу «Спілкуймось!» щиро зізналися в любові леді Осені. Ми всі її любимо за пізні світанки і ранні сутінки, за можливість бути ближче один до одного, за неповторну красу, за щедрість й несподіваність …
   Не шкодуйте яскравих кольорів і відтінків для маленького осіннього щастя!     Любіть осінь, для цього є безліч причин!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *