75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 жовтня 2019 р.

Вітаємо з Днем Макаронів !


Всесвітній день макаронів ...
    Шановне товариство, вітаємо Вас з Всесвітнім днем макаронів! Так, ми не жартуємо, такий день справді є в календарі свят. 
     Всесвітній день макаронів, ініційований Світовим конгресом макаронних виробів в 1995 році, відзначається щорічно 25 жовтня. У різних країнах проводяться акції та заходи, що мають на меті популяризацію цього продукту харчування.
Хоча винахід макаронів приписують китайцям, не можна заперечувати, що саме італійська паста є сьогодні найпопулярнішим видом макаронних виробів. Тому не дивно, що перший в світі Світовий конгрес макаронних виробів пройшов саме в Італії. Він відбувся 25 жовтня 1995року в Римі. Експерти з усього світу зібралися, щоб обговорити всі переваги цього чудового продукту, роблячи акцент на його культурній та кулінарній значущості.
     Ви не знаєте чи святкувати цей день? Проведемо тест : уявіть собі тарілку з гарячими,  щойно  приготованими спагеті в густому томатному соусі, приправленими шматочками підсмаженої копченої ковбаски, чорними оливками та грибами, смачні фетучіні з курчам в білому вершковому часниковому соусі, або наші рідні «макарони по-флотськи» , що вилискують масними бочками серед добре просмаженого фаршу.
     Якщо ця картина не залишила вас байдужим, то кожен рік 25 жовтня ви можете приєднуватися до святкування Всесвітнього дня макаронних виробів – дня, присвяченого макаронам всіх видів, любителям макаронів, виробникам макаронів та  дискусіям на тему макаронів.
Один з кращих способів відсвяткувати Всесвітній день макаронів – приготувати собі тарілочку улюблених спагеті і насолоджуватися їх чудовим смаком, ароматом та текстурою.
  Доречі, на сьогодні відомо понад 600 видів макаронних виробів. Обирати є з чого! Звичайно, можна розділити це задоволення з друзями, влаштувавши макаронну вечірку, обмінюватися рецептами, пробувати нові смаки, винаходити нові соуси. І не переймайтеся через можливе невелике перевантаження вуглеводами. Вчені в останні роки переглянули свої попередні твердження про шкідливість макаронів і зараз називають їх не тільки поживною, але і здоровою їжею.
Святкуйте! Смакуйте! З днем макаронів!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *