75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

27 жовтня 2017 р.

Веселка талантів Каланчацьких літераторів


     26 жовтня Каланчацька центральна бібліотека  в затишній, сімейній атмосфері,  в святково прикрашеному літературно-мистецькому залі відзначила ювілей літоб’єднання «Дивослово».   
   Десять років минуло від тоді, як  за ініціативи директора бібліотечної системи Надії Федкевич в Каланчацькій районній бібліотеці було створено літературний клуб «Дивослово». Першим керівником якого була Інна Красновська , яка п’ять років очолювала його, згуртовувала літераторів, проводила зустрічі, презентації творів та збірничків місцевих поетів, літературні вечори, інші заходи та робочі засідання.
    Наш клуб об’єднав людей творчих, натхненних, тих  хто пише і тих, хто любить читати й слухати поезії. Більшість присутніх гостей і літераторів добре знайомі між собою  і все ж у глядачів була чудова нагода побачити  поетів і прозаїків  під іншим кутом зору, бо вони, мов діаманти засяяли на святі новими гранями.
   На святкуванні ми разом збирали  яскраву веселку  талантів. А постільки основою райдужного спектру є білий колір, який символізує начало, то і перше слово було надано ідейному натхненнику директору  ЦБС  Н.В.Федкевич.
    Надія Василівна розказала  історію створення літоб’єднання, згадала найцікавіші заходи, які проводилися і назвала імена тих, хто стали першими його  членами і тих хто відійшов у вічність а також вручила подяки  першому керівнику І. Красновській і теперішньому І. Добровольській і оголосила подяки двом старійшинам клубу  Є.Ейсмонту і А. Суганяку, які, на жаль, не змогли бути присутні за станом здоров’я.
   Потім до слова  запросили творчу особистість, натхненну і не втомну в своєму прагненні вдосконалення пані Інну Красновську, яка сказала щирі і гарні напутні слова.
  Десять років пошуку. Пошуку цікавих форм проведення засідань клубу. Ми багато експериментували, у нас були пізнавальні вечори, літературно – музичні зустрічі, голосні читання, літературні вернісажі, презентації та вечори – портрети, ми активно відгукувались на цікаві літературні події, і знакові події в житті країни. Ми  знайомилися з літераторами  Херсонщини, ми досліджували родоводи славних людей нашого краю і зарубіжжя, ми радо зустрічали гостей і відкривали для себе щось нове і непізнане.  Разом ми поставили  повноцінні вистави, провели десятки великих заходів і сотні робочих засідань.
    Ми разом плакали і сміялися. Ми – це члени клубу «Дивослово».  Змінюються часи і влада, змінюється життя і людський світогляд,  але незмінними залишаються найвищі істини, незмінною лишається людська потреба творити. З тими , хто дарує оточуючим тепло серця, добрий настрій, хто словом доносить до нас красу і велич рідного краю, збуджує замисли і почуття ми мали нагоду  ближче  познайомитися і  заодно розгадати  веселковий ребус.
Червоний  колір символізує силу, пристрасть, оптимізм, енергію і любов, цим характеристикам  відповідає   дивна  жінка зіткана з любові - Галина Нігачова. 
Оранжевий колір символ процвітання, краси, тепла і щедрості – одразу три творчі особистості відповідають цим критеріям, молоді душею, милі пані Алла Козачок, Ольга Марченко та Тетяна Мельничук .
Жовтий -  колір радості, руху вперед, символ позитивної енергії  і умиротворення. В зв’язку з цими характеристиками називаємо  прізвище  шляхетної   та   толерантної пані  Лариси  Климашівської.
Зелений – символ працелюбності,  любові  до природи і молодості і той  хто знайомий з творчістю  і талантами Володимира Войтюка, Любові Радіонової   Любові Стринжи  і наймолодшого учасника Іванка Сорокіна, то погодиться  - ці слова точно про них.
Голубий -  дарує розслабленість і лікує душу. В якості ліків пропонуємо читачам  щире, ліричне, щемне оповідання – сповідь Валентини Данько «Ах, эти голубые глаза!»
Синій – символ терпіння, щирості і вірності.  Колір глибокої води і мудрості І я з задоволенням  називаю імена  експерта з питань мови і літератури Степко Любові. 
Фіолетовий – колір щедрості і душевного багатства, саме цей колір личить   найвідповідальнішому  слухачу  у Всесвіті, пані  Ларисі Смолієнко.  
Кожний з членів клубу поділився своїм новим творчим доробком і висловив подяку бібліотеці і клубу. Ведуча І. Добровольська  наголосила на тому, що ми  родина, єдина  і дружна. Ми такі різні і такі схожі. Ми поріднилися душами. Ми десять років разом. Ми повірили один одному. Ми виросли. Виросли духовно, творчо. Всі учасники  талановиті, справжні, небайдужі, позбавлені фальшу. Про це свідчить їхня творчість і літературні смаки. Шкода, що з різних причин на святі були присутні не всі  літератори, але здоров'я, оптимізму  і  безмежних можливостей зичимо всім учасникам літоб'єднання.

   Дорогі  «дивословівці», уклінна дяка Вам за ці десять років насиченого, творчого життя! Ми пишаємось своїм клубом « Дивослово».
 На нашому святі ми разом склали творчу веселку, яскраву і неповторну. В народі кажуть, що всі мрії і бажання здійсняться в того, кому вдасться пройти під райдугою. Нині така нагода була у всіх, тож не обмежуйте себе в бажаннях, мрійте і все обов’язково збудеться!
  Зі святом вас, дорогі наші літератори !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *