75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

13 грудня 2021 р.

Ігровий коучинг для молоді

 Мораль і Право, Право і Закон – 

Рушійні сили для життя людини.
А їх знання надасть нам вірний тон,
І розвиток держави Україна.
   10 листопада  відзначається Міжнародний день прав людини, головна мета якого планетарне торжество понять свободи, безпеки й чесності людей у ставлені одне до одного, адже  утвердження та забезпечення дотримання прав людини  залишається важливою проблемою сучасного світу. Тріумф права – це турбота не лише конкретної держави, а й усієї міжнародної спільноти.
   Зазвичай в цей день проводять засідання круглих столів, міжнародні та регіональні конференції з питань дотримання прав людини, показують телевізійні програми відповідної тематики, друкують правознавчі матеріали у ЗМІ, а в Каланчацькій центральній книгозбірні  керівник клубу «Старшокласник»  Лариса Шаваровська підготувала  для молоді бібліотечно – ігровий коучинг «Правовий брейн – ринг».
   Ідею онлайн - коучингу пані Лариса пояснила тим, що жити в правовій державі – значить підкорятися її законам  і бути обізнаним в галузі права.  «Правовий брейн – ринг» став черговим кроком на шляху формування правової культури молоді.
    Мета коучингу – допомогти підростаючому поколінню знайти, визначити і зайняти гідне місце у суспільстві.
    Людина від народження наділена правами, а після досягнення встановленого законом віку набуває здатності мати обов’язки і нести відповідальність за свої дії. На цьому твердженні побудовані сім  етапів конкурсних завдань. Молоді люди повинні знати різницю між фізичною і юридичною особою, вміти кваліфікувати правопорушення, завершити тематичні прислів’я, розібратися в умовній правовій ситуації та інше.
    Міжнародний день прав людини – це нагода ще раз заявити про значущість прав людини, необхідність глобальної солідарності, нашого взаємозв’язку і загальної людяності.
   Україна стала на  шлях побудови правової держави, тому сьогодні дуже важливим є формування  нового правового мислення, набуття знань про життєво необхідні закони і про вміння використовувати їх у повсякденному житті.
    Каланчацька центральна бібліотека сприяє набуттю цих знань.
    Відкрийте бібліотечно  – ігровий коучинг «Правовий брейн – ринг», пройдіть конкурсні завдання, перевірте свої  знання, переконайтеся в правильному розумінні законів.
    З Міжнародним днем  прав людини!
    
Бажаємо усім знати свої права та поважати права інших.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *