75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

13 грудня 2021 р.

День прав людини в каланчацьких книгозбірнях

 

    10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини (Human Rights Day). Саме у цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини.   
   В бібліотеках – філіях Каланчацької централізованої системи  пройшли заходи  присвячені Дню прав людини.
    Про те, що загальна декларація прав людини є видатним документом в історії людства, розповідає правовий колаж «Права людини – понад усе»  (Привільська  книгозбірня). Цим документом закріплено, що права людини – невід’ємний елемент людської особистості і людського буття. Загальною декларацією прав людини започатковано процес створення системи міжнародних стандартів у галузі прав людини, набуття ними універсального характеру.
   Про ще одного важливого міжнародного акта, покликаного гарантувати захист прав людини,  яким є Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод, розповідають тематичні  полички «Справедливість, рівність, повага» (Роздольненська бібліотека) та «Право і закон у твоєму житті» (Новокиївська філія) і правова полиця «Твоє право, твій обов’язок» (Олексіївська  бібліотека).
   До створення цього універсального документу не існувало ефективного та дієвого механізму захисту основоположних і невід’ємних прав людини. Особливо гострим стало питання захисту прав людини після Другої світової війни. Увесь світ тоді об’єднався заради однієї спільної мети – створення єдиної міжнародної системи захисту прав людини.
    Україна, будучи державою-членом Ради Європи, 17 липня 1997 року ратифікувала Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод та Протоколи до неї.
   Сьогодні Україна зіштовхнулася із особливою жорстокістю та неповагою до прав людини. Анексія  Російською Федерацією  Автономної Республіки Крим, порушення прав людини цією державою на тимчасово окупованих територіях України, агресія РФ на сході України – це все є порушенням міжнародного права. Про це розповідають  тематична викладка «10 грудня – Міжнародний день прав людини»  в Горьківській сільській книгозбірні.  
    Важливо пам’ятати, що права людини – це те, що формує нас як людей. Вони є фундаментальними принципами, на  яких тримається людська гідність.
   З Міжнародним днем  прав людини!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *