75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

19 листопада 2021 р.

Україна – територія гідності


     День Гідності та Свободи  свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої  (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).    Каланчацька централізована бібліотечна система присвятила тематичні  заходи до цих визначних подій в історії сучасної України.     
День Гідності та Свободи – особлива дата для кожного свідомого українця, для кожного справжнього патріота, адже саме в цей день найгостріше відчувається сила єдності та безмежна гордість за те, що наша Батьківщина багата на справжніх героїв з великим серцем і високим духом, спроможних захистити національну свободу та боротися за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь.
Про це йшла мова на інформаційних хвилинках «Культура гідності» і «Свобода  та  відповідальність», що відбулися в Каланчацькій центральній книгозбірні, про це ж свідчить і книжкова виставка «Вільні творять майбутнє», яка оформлена в її літературно – мистецькій залі.
    Книжкова виставка «Моя країна не стане на коліна» (Роздольненська філія) і тематична полиця «З Україною в серці» (Олексіївська філія) розповідають про перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, які розпочалися 21 листопада 2013 року.
      З метою утвердження  ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення  об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддаючи належне шанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004-го року і в листопаді 2013 – лютому 2014 стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору, розгорнулися виставки – хроніки «Україна територія гідності і свободи» в Привільській  і Олександрівській сільських книгозбірнях та тематична виставка «Майдан на сторінках книг» в Новокиївській філії.
   Подіям, що відбувались з нашим суспільством на зламі 2013/14 років та відбуваються сьогодні і мають доленосне значення для України присвячені фотовиставка «Україна у боротьбі за державність» (Гаврилівська  філія) та інформаційна година  «Від Майдану до свободи»  (Новоолександрівська філія).
    Бібліотекарі Каланчацької ЦБС стверджують, національна гідність є похідним поняттям від поняття гідності особистості.
    Отже, українська Єврореволюція може з повним правом кваліфікуватись як Революція гідності нації та її громадян.   Сьогодні маємо усвідомити:  ми, українці, на своїй землі і маємо таке глибоке коріння, що його не вирвати ніякими силами.
    Низький уклін всім захисникам української державності, які назавжди залишаться в пам’яті народу та будуть гідним прикладом для майбутніх поколінь!
   З Днем Гідності та Свободи!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *