75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 жовтня 2021 р.

Приємний сюрприз від народного депутата України

 
   
 В день святкування Всеукраїнського дня бібліотек Каланчацька централізована бібліотечна система отримала приємний сюрприз від депутата Верховної ради України
 по 185 округу (Херсонська область) від партії “Слуга народу” Володимира Ілліча Іванова – 620 нових, гарних, дуже цікавих книг. Книжки привіз до Каланчацької центральної бібліотеки депутат Каланчацької селищної ради Артур Євгенович Фомін. 
Після бібліотечної обробки книги будуть передані в усі бібліотеки Каланчацької громади. До уваги користувачів документальне дослідження у двох томах «Хроніка війни. 2014 –2020». Ця книга – нагадування світовому суспільству проте, що російсько-українська війна триває, і не можна забувати про тих, хто зі зброєю в руках фактично захищає благополуччя Європи.
     Цій тематиці присвячена й нова книжка Сергія Плохія, яка є відгуком на російсько-український конфлікт, що розгорівся у 2014 році. Автор детально розглядає історію українського та російського народів та доводить, що корінна цього конфлікту заховано в самому процесі становлення Росії як держави.
     Серія «Справжні герої» представлена двома виданнями. Це «Володимир Тітарчук» Марії Згурської про оборону Донецького аеропорту – незборимого форпосту українців, про кіборга В.Тітарчука, капітана ЗСУ, танкіста 1-ї окремої танкової бригади, який загинув у боях за Донецький аеропорт.  
     Друга книжка Дар’ї Бури «Віталій Марків» про добровольців з Майдану, які рушили захищати Батьківщину від ворога, про Віталія Марківа – одного з добровольців, який довгі три роки український військовослужбовець перебував за гратами в Італії, звинувачений у нібито причетності до загибелі італійського фотокореспондента.
    Серед подарованих книг видання Андрія Павлишина «Бруно Шульц» з серії «Знамениті Українці». Це історична розвідка про письменника, графіка і маляра світової слави Бруно Шульца, який уславив своє місто Дрогобичі та його багатокультурне середовище.
     До уваги читачі путівник туристичними та маловідомими стежками «Чорнобильська зона відчуження». Цей путівник знайомить читачів із Зоною і показує, чому нині це не випалена пустеля, а велетенський музей під відкритим небом, тільки замість хат-мазанок – соціалізм, застиглий у часі.
     Дуже цікавим, гарно ілюстрованим є видання «Ув’язнені чорнобривці» Олени Лодзинської, присвячене героїчній долі-шестидесятниць: Надії Сввітличної, Катерини Зарицької, Дарії Гусак, Марії Пальчак, Ірини Сеник, Ірини Стасів-Калинець, Стефанії Шабатури, Оксани Мешко та інших, чиї життєві дороги тісно переплелися не лише завдяки спільній праці – боротьбі право бути українкою і мати власну державу на власній землі, а й через спільні важкі випробовування, що їх долали ці тендітні, проте неймовірно міцні духом, жінки.
      Нікого не залишить байдужим літературно-художнє видання ілюстрована історія кіно Сергія Тримбача «Кіно народжене Україною». Це альбом антології українського кіно не лише про кіностудію імені О.Довженка, а про все українське кіно XIX – XX ст.
      До уваги користувачів книгозбірень дуже гарне подарункове видання Станіслава Сукненка «До Голлівуду з України». Ця книжка присвячена нашим співвітчизникам, які народилися в Україні, та тим, хто виріс у США в родинах з України. Це данина тим, хто змінив не тільки «обличчя» Голлівуду, але й вплинув на американське мистецтво та культуру.
Для тих, хто полюбляє подорожувати Україною стане в нагоді чудове видання «100 найкращих місць для подорожей Україною». В книжці-подорожі представлені об’єкти з різних регіонів Україні з адресами, описом та гарними світлинами.
      Для любителів подорожей також цікавий путівник «Замки та палаци України», в ньому зібрано як найпопулярніші замки та палаци України, так і ті, що відомі невеликому колу дослідників і мандрівників.
Серед подарованих книг й видання «Мальовничі села України. Історії. Легенди. Ремесла». В книжці розміщені розповіді, світлини, легенди, народні ремесла гарних українських сел. Адже цікава подорож – це не обов’язково про широкі траси чи велелюдний аеропорт. Часто трапляється так, що найцікавіше можна побачити на маленьких стежках …
     Щиросердно дякуємо народному депутату України Володимиру Іванову за чудовий подарунок до нашого професійного свята. Радіймо за наших користувачів, адже книжкові фонди наших книгозбірень поповняться дуже гарними, новими, цікавими книжками!
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *