75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

13 жовтня 2021 р.

Вартові української держави


     
Напередодні, 14 жовтня, коли українці відзначають свято Покрови Божої Матері,  День українського козацтва  та  День захисників і захисниць  України, щиро запросили відвідувачів до господи, радо вітали, щастя та добра  бажали  працівниці сільських філій Каланчацької централізованої  бібліотечної системи.
    Олена Мазник, бібліотекарка Новоолександровської  книгозбірні  до Дня  захисників та захисниць  України оформила тематичну виставку «Вартові української держави». Зустрічаючи відвідувачів пані Олена розповідала, що День захисників та захисниць  України  одне з наймолодших  свят  нашої  держави, яке відзначають з 2015 року за Указом Президента України.   
      Головна мета свята – вшанування пам'яті героїв національно-визвольних змагань, мужності та героїзму сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності України – воїнів АТО – ООС.
    Сучасні українські воїни свято бережуть  і примножують славні козацькі традиції, це засвідчує літературна мандрівка «Слава тобі, козаче!», яку Олена Мазник підготувала  для відвідувачів  книгозбірні. Звертаючись до користувачів, бібліотекарка наголошувала на тому, що український народ  ставиться до козаків з шаною і любов’ю,  сприймаючи їх як символ  мужності, честі, людської і національної гідності.
    Крістіна Ніколаєнко  в Олександрівській бібліотеці – філії облаштувала тематичну викладку літератури «Лицарство козацьке» та з дотриманням усіх карантинних приписів провела годину національної гідності «Українське козацтво – наша гордість і слава». День українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці та День захисників та захисниць України  святкують у всіх українських громадах світу, з урочистостями, з молебнями за живих героїв – захисників, з панахидами за загиблими та просять заступництва у Богоматері, яка здавна вважається захисницею і покровителькою українців.
Виставка – хроніка «Герої війни, уклін вам до землі» оформлена в Привільській  сільській філії  бібліотекаркою Аллою  Папко, призвана 
утверджувати  ідеали свободи і демократії, зберігати  історичну пам'ять про доленосні події в Україні початку ХХІ століття та сприяти  зміцненню патріотичного духу, насамперед у молоді. Увазі односельчан пані Алла також представила перегляд літератури «Україна – славний козацький край», присвячений Дню українського козацтва.
  Ідею привернення уваги юні до глибокого осмислення героїчної історії України і рідного краю  підтримали бібліотекарки Антоніна Демченко (Горьківська філія) , Світлана Мазуренко (Олексіївська філія) та Тетяна Жук (Новопавлівська філія). Ретро - подорож в історію «Де козак, там і слава», книжкова виставка «Полум’я козацького серця» і виставка – інсталяція  «Козацька слава не вмре, не загине» привернули увагу молодої читацької аудиторії.
   Тетяна  Жук також запросила односельців на бесіду «Україна – мати, вмій її захищати», присвячену Дню захисників та захисниць України.  Відвідувачам книгозбірні бібліотекарка пропонувала перегорнути  сторінку сучасної історії України і вдивитись в обличчя наших героїв - захисників. Події  останніх років тривожать наші душі, відбирають сон і кожен з нас повинен усвідомити, за що віддали життя Герої Небесної Сотні, що виборюють і що захищають воїни АТО –ООС на східних рубежах.


    Спадкоємність традицій,  велич та звитяга козаків і сучасних захисників Вітчизни дозволи Світлані Частило,  господині Новокиївської  бібліотеки – філії об’єднати  два свята і  провести день інформації «Козацтво – гордість і захист України».
   Галина Журинкіна, бібліотекарка Гаврилівської сільської книгозбірні, вшановуючи  невмирущу пам'ять героїв національно – визвольних змагань, звитягу сучасних захисників суверенітету нашої держави оформила  тематичну  виставку «Краю мій, тобі моя любов», присвячену Дню захисників та захисниць України і провела годину національної гідності «Українське козацтво – наша гордість і слава» до дня українського козацтва.
    Історична панорама «Із козаків візьмемо приклад»  привернула увагу  відвідувачів Роздольненської бібліотеки – філії. Для створення панорами Олена Штефлюк  підібрала літературу, яка  розповідає про  звитяжний багатовіковий шлях українських воїнів, творців  військових традицій і невмирущої слави.
   Книжковими виставками  «Козацька доба – велична сторінка історії України» (Хорлівська філія) та «Козацтво душа України» (Каланчацька селищна бібліотека) відзначили  День українського  козацтва  бібліотекарки Євгенія Юдіна і Ольга Войтюк.
    Шановні мешканці Каланчацької громади!
Бібліотекарі сільських філій вітають вас зі святами!
Нехай ваші  оселі  будуть сповнені  світла і любові, а кожен прожитий день приносить лише задоволення!
Божого захисту і опіки  нашим захисникам!
Миру і процвітання Україні!
Пам’ятаймо, наша сила в єдності!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *