75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

28 жовтня 2021 р.

Про визволення України від нацистів …

 
   Сьогодні, 28 жовтня наша держава  відзначає 77-му річницю вигнання нацистських окупантів з України.
      Понад десять мільйонів українців загинули у найбільшому в історії людства військовому конфлікті – Другій світовій війні. Українці ніколи не забудуть  цю трагічну сторінку історії і ту неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним.
     Книгозбірні Каланчацької централізованої бібліотечної системи героїчним і сповненим драматизму подіям осені 1944 року присвятили низьку тематичних заходів. Але у зв’язку з рішенням Державної комісії ТЕБ та НС на території  Херсонської області встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2, то всі заходи проводяться онлайн.
    Патріотичну  мандрівку в минуле «А бої колишні і тривоги вічно хвилюватимуть наші серця» підготувала Гаврилівська сільська бібліотека-філія. Вона розповідає про битву за визволення України, яка тривала 680 діб і  увійшла  в історію  як одна з найбільш вирішальних операцій у німецько-радянській війні і стала найважливішим етапом на шляху до перемоги над нацизмом.
    Дню остаточного вигнання німецьких військ з України була присвячена інформаційна викладка «Визволення рідної землі»  в  Олексіївській сільській бібліотеці. Спливає час, змінюються покоління, але пам'ять про ті буремні роки, коли здригалася рідна земля, горіли села, гинули тисячі мирних жителів, назавжди залишиться в наших серцях.
   Минуло сім десятиліть після звільнення від нацистів і нинішні захисники України вже у боротьбі з російським агресором відстоюють незалежну і соборну державу, наші сучасники стали гідними спадкоємцями дідівської  слави воїнів-визволителів.
   Віртуальна  інформаційна година «Вони гинули, щоб жила Україна» пройшла в Новоолександрівській  бібліотеці – філії. День звільнення України  від нацистських загарбників – це свято тих, на чию долю  випало тяжке випробування війною. Наш обов’язок – зберегти пам’ять про кожного, хто боровся з ворогом на фронті і в тилу, загинув на окупованій території чи  в таборі смерті.             
   Вдячні нащадки низько вклоняються всім ветеранам, учасникам Другої світової і тим, хто витримав на своїх плечах весь тягар тих гірких часів, а потім піднімав зі згарищ українські міста і села.
    Виставка – розвал «А пам’ять священна» оформлена в Хорлівській книгозбірні засвідчує, що час минає, але у пам’яті поколінь навіки залишається приклад патріотизму та мужності, непохитної волі, відданості та любові до рідної землі воїнів – захисників.
   Працівники Каланчацької ЦБС вітають громаду  з Днем визволення України від нацистських загарбників і щиро дякують всім ветеранам, сучасним героям за самовідданість і любов до України.


   Бажаємо усім міцного здоров'я, добробуту, тепла, затишку,  уваги  рідних і миру та спокою!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *