75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

15 липня 2021 р.

Посланці миру

 

   15 липня – День українських миротворців. Цій події відділ обслуговування Каланчацької центральної бібліотеки присвятив  книжкову виставку  «Люди, що несуть мир». 
     Бібліотекар літературно – мистецької зали  Наталя  Яковлєва  розповіла відвідувачам  книгозбірні, що 21 травня 2013 року  

, враховуючи внесок і значення національного миротворчого контингенту України у справі зміцнення миру і злагоди  в зонах військових конфліктів, віддаючи честь тим, хто не пошкодував своє життя і здоров’я, а також з метою зміцнення славних національних традицій, Верховна Рада України прийняла Постанову «Про встановлення Дня українських миротворців»  і тепер українські миротворці мають своє власне професійне свято, яке запропоновано відзначати щорічно 15-го липня.
   Дата прийняття  постанови – 21 травня, обрана не випадково, саме цього дня у 1992 році миротворчою місією у Боснії розпочалася історія участі українських військових в операціях з підтримання миру і безпеки, які під егідою ООН, ОБСЄ, НАТО і ЄС проводяться в «гарячих точках» планети.
    За ці роки понад 45 тисяч українських військовослужбовців взяли участь у міжнародних миротворчих операціях у різних регіонах планети – Косово, Боснії і Герцеговині, Анголі, Македонії, Гватемалі, Таджикистані, Афганістані, Хорватії, Кувейті, Сьєрра-Леоне, Придністров’ї, Іраку, Лівані, Ефіопії, Еритреї, Грузії, Судані, Кот - д’Івуарі, Демократичній Республіці Конго та інших.
   Сьогодні, попри те, що  продовжуються  бойові дії на сході нашої держави, Україна й надалі дотримується міжнародних зобов’язань щодо участі в миротворчих операціях ООН.
    Каланчацька центральна бібліотека приєднується до привітань і поздоровлень на адресу всіх українських миротворців і бажає їм високого професіоналізму, міцного здоров’я та  успіхів у шляхетних миротворчих місіях!
З Днем українського миротворця!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *