75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

4 червня 2021 р.

Планета – наш спільний дім!

 

    Каланчацькі книгозбірні до Всесвітнього дня навколишнього середовища...
    Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища. Головна мета свята стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.
   Вибір цієї дати обґрунтовано тим, що саме в цей день відкрилася Конференція ООН з проблем навколишнього середовища у Стокгольмі у 1972 році, за результатами якої було створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП).   Більше про цей День і стан довкілля дізналися відвідувачі Каланчацької центральної бібліотеки та фани клубу «КіноПошук» з екофільму  «Екологія Землі», показ якого відбувся  в літературно – мистецькій залі до Всесвітнього  дня  навколишнього середовища.   
Здоров’я людини на 20% залежить від стану екології навколишнього середовища.
Всього чотирьох літрів машинного мастила досить, щоб було отруєно понад 4 мільйона літрів чистої питної води. Виробництво металу є джерелом 6% всієї емісії вуглекислого газу в атмосферу нашої планети.  Про це та багато іншого йшла мова на годині цікавих повідомлень «Мандрвка планетою Земля»  та під час Еко-години  «Несіть добро у світ природи» (Привільська та Гаврилівська сільські бібліотеки-філії).  Забруднюючи повітря, воду, грунти людство шкодить собі і ставить під загрозу здоров’я і життя наступних поколінь. Поведінка людина багато в чому залежить від знань і в царині екології теж. Тож не дивно, що бібліотеки Каланчацької централізованої бібліотечної системи активно долучаються до просвітницької роботи та поширення екологічних знань і запрошують своїх відвідувачів на подорож сторінками Червоної книги «Зникаюча краса» (Новоолександрівська філія), облаштовують тематичні  книжкові виставки «Землю для нащадків збережімо» (Олексіївська сільська бібліотека-філія) та тематичні полички «Нехай земля квітує всюди, природу збережемо люди» (Олександрівська сільська бібліотека-філія).
    Новопавлівська  та Роздольненська сільські книгозбірні для односельчан приготували сюрприз – яскравий, фантастичної краси  фотоколаж «Природа мого краю» та  Еко-шоу «Шість кроків на зустріч планеті», вони  є закликом  ощадливо ставитися до навколишнього середовища, очищати джерела, висаджувати ліси і берегти заповідні об’єкти.
   Відзначення Всесвітнього дня  навколишнього середовища закликає нам ще раз проаналізувати своє ставлення до довкілля і замислитися над власним вкладом у його охорону та збереження. А зробити кожен може багато, і достатньо для цього лише маленьких кроків: бережливо споживати воду, сортувати сміття, економити електроенергію, відмовитися  від поліетиленових пакетів і пластикових пляшок.
   Планета  – наш  спільний дім, бережімо його!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *