75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 червня 2021 р.

День захисту дітей – в каланчацьких бібліотеках

   

У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і сповнене дитячого щебету свято – День захисту дітей. 
    Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Дуже хочеться, щоб діти в усьому світі були радісними та щасливими. Адже дитинство – це пора сподівань здійснення мрій та безтурботної радості.
   В Міжнародний день захисту дітей до творення свята долучилися філії Каланчацької централізованої бібліотечної системи, бо ж немає більшого щастя у світі, аніж посмішка дитини.  
 Весело й завзято  проходили  година розваг «Щасливе дитинство» (Ольга Войтюк, Каланчацька селищна бібліотека) та бібліотечний вікенд «З книгою канікули – сумувати ніколи»  (Алла Папко, Привільська філія). Піднесено й азартно  пройшло розважальне свято «Світлішає на світі коли радіють діти» в селі Новоолександрівка, в підготовці і проведенні якого активну участь взяла господиня місцевої книгозбірні Олена Мазник.  
    Діти Каланчацької громади з задоволенням брали участь у конкурсах, іграх, вікторинах і змаганнях, а бібліотекарі намагалися зігріти теплом і любов’ю кожне дитяче сердечко.
    Заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі і перешкоди, ба навіть знову повернутися в дитинство. Так сталося в Новопавлівській книгозбірні під час засідання дитячого клубу «Пролісок», бібліотекар Тетяна Жук разом з малечею малювала на асфальті «Дитячі мрії», а потім разом вони  взяли участь у загальносільському святі дитинства.
   Зайнятися асфальтовим живописом запросила дітей  Світлана Мазуренко (Олексіївська бібліотека)  і  розквітли барвистими  малюнками  асфальтові доріжки  розповідаючи дорослим про «Світ очима дітей». А в приміщенні книгозбірні на дітей чекала книжкова виставка «У чарівному світі казок» дбайливо оформлена руками бібліотекаря.
   «Вітали літо» малюнками  на асфальті і юні мешканці села Новокиївки, під наглядом бібліотекарки Світлани Частило старанно вимальовуючи  свої мрії та сподівання від теплого літечка  і веселих канікул, а  потім разом переглядали улюблені мультики, грали у ігри й відповідали на питання вікторини.
    Привернула дитячу увагу і виставка – побажання «Хай буде мирним піднебесся над землею, хай весело сміються діти!». Кожна дитина, яка завітала в цей день до книгозбірні  отримала у подарунок на добру згадку книжечку – розмальовку.
    Книжково – ілюстративною виставкою «Читаємо з пелюшок»  (Олександрівська філія) бібліотекарка  Крістіна Ніколаєва  висловила побажання, щоб діти якомога довше залишалися дітьми, безтурботними, веселими, радісними, щоб кожна дитина була здоровою і оточеною турботою батьків, а кожен новий день – добрим і цікавим.
   Приміщення Гаврилівської  бібліотеки на один день перетворилося на піратський корабель, на якому  корсар – бібліотекар Галина Журинкіна утримувала в заручниках літературних героїв, а добросердечні діти повинні були відгадавши загадки і правильно відповівши на питання їх визволити. Своїми кумедними сценками і азартом літературним калейдоскопом «В гостях у казки чарівної»  надовго запам’ятається юним мешканцям села Гаврилівки.
    На превеликий жаль, і в Україні є діти, яким бракує тепла, дружнього спілкування з однолітками, справжнього дитинства і мирного неба над головою. З метою привернути увагу дорослих до проблем дітей у Хорлівській  бібліотеці Євгенія Юдіна провела  флешмоб «Свято мрій і надій».
   Подорожжю в країну Дитинства можна назвати фотовернісаж  «Країна дитячих розваг»  створений  руками і серцем  бібліотекарки  Роздольненської книгозбірні  Олени Штефлюк, яка також, як і її колеги по бібліотечній системі долучилася до більш масштабних заходів, присвячених Дню захисту дітей перевтілившись в добру і веселу клоунесу.
   Всі заходи проведені  закладами Каланчацької централізованої  бібліотечної системи мали на меті нагадати дорослим, що діти – наше майбутнє, а значить – майбутнє України.    
І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля.  

   Любі діти! Нехай роки дитинства будуть яскравими та незабутніми, а в житті кожного обов’язково засяє зірка, що вкаже шлях до щасливого майбутнього.
Бажаємо нашим маленьким землякам міцного здоров’я, добра, радості, щасливого дитинства, розуміння з боку батьків та сяючих посмішок!
  З Міжнародним  днем захисту дітей! 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *