75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 червня 2021 р.

Історико - архітектурна спадщина України

 

  Україна – країна з давньою і цікавою історією. Це доводить багата історико - архітектурна  спадщина України, визначне місце в якій належить пам'яткам оборонної архітектури – фортецям, замкам, оборонним храмам, міським укріпленням та палацам.
  Архітектурним перлинам нашої країни присвячена книжково – туристична виставка  «Замки  та палаци України» в літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки.     
Виставка створювалася в співпраці Сектору мистецтв і відділу обслуговування і розповідає про видатні пам’ятки  стародавнього будування.
   Історик С.Трубчанінов у книзі «Країна замків і фортець» стверджує, що в Україні було понад 5000 пам'яток фортифікації, проте від більшості з них не залишилося й сліду. Але ті декілька сотень, що існують на сьогодні, безперечно, варті нашої уваги.  
     Замкові, палацові та монастирські комплекси України, що збереглися до наших днів, розташовані в регіонах Волині, Галичини, Поділля, Карпат, Буковини, Лівобережжя, Придніпров'я та Криму. Найвідоміші з них – замки Львівщини, Закарпаття.     Хотинську та Кам’янець – Подільську фортеці відвідують сотні тисяч туристів на рік. Ці стародавні архітектурні перлини по праву займають перші позиції в рейтингах найвідвідуваніших місць України. 
  
 Майже кожен архітектурний шедевр має своїх привидів, майже від кожної  стародавньої споруди прориті величезні підземні ходи, настільки гігантські, що там би проїхала ціла підвода з чотирма кіньми.
   Кожен старовинний замок, палац чи фортеця зберігає свої легенди. Багато з них суперечать історії, деякі й зовсім не схожі на правду, проте, люди схильні в них вірити. Мабуть тому, що жити в оточенні містичних загадок, казок та легенд цікавіше і романтичніше.  
Каланчацька центральна  книгозбірня запрошує мешканців громади долучитися до прекрасної, загадкової , інколи містичної  і безперечно величної минувшини України  відвідавши книжково – туристичну  виставку  «Замки  та палаци України».
   Бібліотека чекає на вас!
 
    
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *