75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 травня 2021 р.

Родинне свято у клубі «Спілкуймось!»


   «З родини йде життя людини» – говорить народна мудрість. І це справді так. Як із струмочка починається ріка, так і життя починається з родини. 
  Виховання у сім’ї є першоосновою розвитку дитини. Духовний вплив батьківського дому на її формування створюється завдяки щирій материнській ніжності, небагатослівній любові батька, домашньому теплу, затишку, захисту і сімейній злагоді. Мабуть через важливість інституту сім'ї, батьківства можна знайти в календарі багато свят – День матері, батька, сестер, братів, онуків, дідусів, бабусь  і кілька Днів родини на рік.
   15 травня відзначається Міжнародний день сім'ї,  у дружньому і по родинному теплому колі зібрався клуб за інтересами людей поважного віку «Спілкуймось!» на  захід "І на святі, на родиннім вас усіх вітаємо!", щоб його урочисто відсвяткувати.
     Ведучі заходу, керівник клубу Тетяна Петруненко та Любов Степко одразу наголосили на тому, що наша дорога у життя, у великий світ починається з домівки, з материнського серця, від батьківського порогу.
    Через усе життя ми несемо в душі першу стежину дитинства, яка озивається в нашій пам’яті дзвоном чистих криниць, теплими та студеними росами, скрипом хвіртки, хатнім порогом, річкою, ставком, городом, обсадженими вербами.
    Усі стежки-дороги, пройдені у житті, перетинаються з першою стежиною. А на ній – одвічний голос материнської душі і батьківського серця. З надією і сподіваннями мати завжди вчила жити по-божому, дарувала своїй дитині в дорогу вишиті рушник та сорочку-вишиванку, як обереги, як свою материнську любов, що збереже і захистить своїх дітей у далеких дорогах життя.
 Сім’я, родина, батьківщина – це єдині поняття. Людина до глибокої старості пов’язана з тією сім’єю, з якої вона вийшла, і все життя пов’язана із землею, де вона народилася і зросла. Куди б не закинула її доля, вона завжди подумки із своїм корінням.
    Усі присутні одностайно погодилися з твердженням  ведучих, мати-берегиня стоїть біля витоків нового життя, вона плекає це життя і зміцнює.
    У цьому її Боже призначення і найголовніша сутність на землі. Батько – господар дому, він є прикладом у всьому для дітей. Про це говорять народні прислів’я, приказки: «Яке дерево – такі в нього і квіточки, які батьки – такі їхні діточки», «Який дуб – такий тин, який батько – такий син».
     Дуже часто ми задумуємося над тим, яке то щастя, що є на світі батьківська оселя, де нас люблять і завжди  чекають.
     У кожній родині означений свій спосіб життя, звичаї, сімейні традиції. Є вони і у ваших родинах, шановні наші члени клубу «Спілкуймось!».
     У вас  склалися добрі традиції від своїх предків. І нехай вони – не відомі історичні особи, проте це прості, хороші, гідні поваги люди, якими пишається родина. – звернулися до одноклубників ведучі і запропонували створити родинне дерево, нащо всі охоче погодилися.
     Говорячи про родину,  не можна обійтися без згадки про дітей. Наші діти – наше майбутнє, вони продовжувачі родинних традицій, родовідної пам’яті. Маємо надію, що наші нащадки будуть берегти найдрібніші згадки про своїх рідних і передадуть цю пам’ять своїм дітям.
     Задушевним вийшло родинне свято у клубі людей поважного віку «Спілкуймось!»,  додали емоцій і вдало підібрані бібліотекарками літературно – мистецької зали концертні номери. Пісні «Смерекова хата», «Душі криниця», «Родина» у виконанні відомих українських артистів змусили викотитися не одну сльозу з очей.
    Аплодисментами віддячили присутні і Тетяні Мельничук, самодіяльній поетесі, яка прочитала свої вірші присвячені родині, батькам і дітям.    Щемним було і прощання з клубом багаторічної його учасниці пані Юлії Кравченко,  яка за сімейними обставинами змушена виїхати з рідного селища.
    Натомість оплесками зустріли пана Олександра Кононенка, якого представила керівник  Тетяна Петруненко і який виявив бажання приєднатися до клубу.
     Хай же ніколи не перерветься ланцюжок пам’яті, який з’єднує наші покоління. І чим міцнішим буде цей ланцюжок, тим міцніше буде наше коріння, тим непохитніше стоятиме на своїй землі наш народ, наша Україна.        


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *