75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 травня 2021 р.

П’ять років смутку за Юрієм Іржиком

   

       Швидко плине час...
П’ять років тому, 23 травня 2016 року, нашу громаду облетіла страшна звістка. У зоні проведення Антитерористичної операції при виконанні військового обов'язку в районі м. Маріуполь Донецької області загинув наш земляк Юрій Іванович Іржик.
    П’ять років смутку і печалі, як під час мінометного обстрілу не стало нашого земляка – молодого, сильного, мужнього, відважного юнака.  Відлетіла у вічність душа нашого славного Воїна Світла. Йому б жити й жити, будувати плани, мріяти, любити, кохати, ростити, тішитися дітьми, піклуватися про батьків, радіти життю …
    Коли над країною нависла загроза, не вагаючись, Юрій Іванович Іржик пішов на захист рідної землі. Командир другої роти першого взводу 21-го окремого мотопіхотного батальйону «Сармат» у складі 56-ї окремої мотопіхотної бригади, сержант, Герой України, позивний  «Йожик» …
      Він, як і тисячі українських патріотів, самовіддано служив у Лавах Української армії, сумлінно виконував військові обов’язки, свято вірив, що ворог буде подоланий.
     Цей страшний день 23 травня 2016 року…  Під час розвідки на Маріупольському напрямку Юрій Іржик з товаришами наштовхнулися на диверсійно-розвідувальну групу бойовиків … І вже близько 10-ої години юне життя раптово обірвалося. 

     Юрій Іржик героїчно загинув у самому пеклі АТО, у селі Павлопіль, під Маріуполем, захищаючи рідну країну від ворога на донецькій землі.
    Світла, добра душа нашого Юрія відлетіла у вічність, залишивши страшне горе, незагойну рану й вічний біль рідним, друзям, односельцям.
    Той день був теплим та сонячним, як й саме життя нашого Героя.
     А Юрію було всього 28 років!    
     Юнак запам’ятався друзям, односельцям завжди усміхненим, жартівливим, хорошим товаришем, а побратимам – дуже сміливим та відважним воїном.     
      Схиляючи голови у скорботі та розділяючи біль втрати,  висловлюємо глибоке співчуття родині, близьким та друзям.
     Вічна пам'ять та спокій душі Юрія в Царстві Небеснім.
     Герої не вмирають !  Вічна слава й уклін нашому Герою !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *