75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 квітня 2021 р.

Каланчацькі бібліотеки – до дня Землі


    22 квітня – Всесвітній день Матері -Землі, свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.
    Про історію заснування, мету та значення Всесвітнього дня Матері – Землі розповідають заходи, підготовлені до цього свята працівниками бібліотечних установ Каланчацької централізованої системи.
     В Гаврилівській  книгозбірні за круглий стіл «Доля планети у наших руках» зібрала односельців бібліотекар філії Галина Журинкіна. Вперше День Землі був відзначений у1970 році, і з того часу його проводять щороку 22 квітня. Це свято чистої води, землі й повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети.
    Цей день – нагадування про екологічні катастрофи, день, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем. Про це вели мову біля книжково – ілюстративних виставок «Знай, люби, бережи» (Новокиївська  філії), «Зберегти життя на Землі" (Роздольненська філія)  і «Бережіть землі красу» (Хорлівська філія) бібліотекарки Світлана Частило, Олена Штефлюк  та Євгенія Юдіна.
     На екологічній галявині «Живе обличчя моєї Землі» зібрала мешканців села М. Горький  бібліотекарка Любов Адаменко.   
Розмови точилися довкола  екологічних проблем та необхідності забезпечення поліпшення стану довкілля, поєднання зусиль державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, широких верств населення у вирішенні екологічних завдань, відродження традицій українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього середовища та екологічного виховання дітей і молоді.
   Україна прагне стати повноцінним учасником передових світових процесів і реформування економіки з урахуванням екологічних аспектів. Дбайливе ставлення до природи, навколишнього природного середовища – важливий крок на цьому шляху. В цьому контексті доречними виглядають  еко-виставка «Обіймемо Землю красою і любов’ю», облаштована в Привільській сільській бібліотеці-філії бібліотекарем Аллою Папко та екологічна година  «Чисте довкілля – чисте сумління» проведена бібліотекарем Світланою Мазуренко  (Олексіївська книгозбірня).  
    У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність. Цей Дзвін є символом мирного життя, дружби, братерства і солідарності народів та заклик до дії в ім’я збереження миру і життя на Землі, бо вона безцінний дар, наш спільний дім, і берегти її – наш святий обов’язок!
  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *