75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

28 квітня 2021 р.

З гумором про гумор

 

    Гумор – це задоволення та насолода. Жарт, іронія, сміх, веселощі – важливі цінності, які відображають силу духу людини.
    Гумор – це особливий погляд на світ. Такий погляд – надбання щасливих людей, які виросли в атмосфері любові, тепла, взаєморозуміння і взаємоповаги. Завдяки гумору  людству вдається зберігати душевну енергію, без якої неможлива любов – основа світобудови. 
    На такі серйозні роздуми наштовхнув  захід  «З гумором про гумор» присвячений Дню гумору який відбувся в літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки. 
Незважаючи на те, що проходила зустріч пізніше запланованої дати, на настрої це не позначилося і в залі панувала  атмосфера позитиву і доброзичливості.
    В привітній бібліотечній господі зібралися, щоб відпочити, поспілкуватись, щиро посміятися, почути і відчути  жартівливе рідне слово учасники двох бібліотечних клубів «Спілкуймось!» та  «Дивослово».    Жартівливе  слово... Ним  можна підняти настрій людини, викликати  почуття любові й оптимізму. «Людина сміється! Чудово! Це означає, що їй добре, спокійно, радісно» –  стверджують ведучі гуморини, керівники клубів «Спілкуймось!» і «Дивослово» Тетяна Петруненко та Ірина Добровольська.
   Тисячоліттями людство зберігало й передавало наступним поколінням веселі казки, дотепні історії, жартівливі пісні, кумедні побрехеньки, безліч народних усмішок, смішних афоризмів, анекдотів, жартів. Та хіба все перелічиш? Сміх, як і сонце, має тисячі променів і промінчиків.
 Ведучі нагадали мудрі вислови  про  сміх авторитетних і поважних людей. Китайський філософ сказав: «Скаржитися на неприємну річ – це подвоювати зло, сміятися з неї – це нищити його». Закликав бути веселими  і сприймати все з гумором  і мудрий Соломон: «Як міль – одягові, а черв’як – дереву, так печаль шкодить серцю людини», – застерігав він людей.
    А давні японці, що віками змагалися з цунамі, вулканами, ворогами та бідністю не забували повторювати: «У дім, де сміються, приходить щастя». І довели світу, що це істина.
   Постільки  учасники клубів творчі та ініціативні люди, вони енергійно долучилися до теми розмови. І в залі з неабияким завзяттям, сміхом і оплесками зазвучали  кумедні бувальщини, історії з життя, дотепні анекдоти, байки та гуморески.  
 Уклінна дяка за створення гарного настрою Валентині Данько, Ганні Панасюк, Ользі Марченко, Любові Стринжі, Надії Каленській, Марії Куриленко, Любові Степко та Ользі Качур.  Не пасли задніх і ведучі Т. Петруненко та І. Добровольська долучившись до жартівливої розмови.   Додали позитиву і відео з виступами кращих українських артистів розмовного жанру підібрані бібліотекарками читального залу.  
   Квітневе засідання бібліотечних клубів довело, що сміх – це ті ліки, у яких немає побічних ефектів і протипоказань! Тому – смійтесь на здоров’я! Сміятися, означає – жити! Нехай наш сміх зробить радісним наше життя. Хай посмішки сяють на обличчях! Хай гумор допомагає нам стати щасливими і заможними, досягати успіху, бути завжди вільним, жити з вірою в серці! Радіймо життю і будьмо щасливі!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *