75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 березня 2021 р.

Пам’ятник першопоселенням Каланчака

 
        У серпні-вересні 1794 року в Каланчак  було  вислано 17 сімей учасників відомого Турбаївського повстання на Полтавщині, з них почалася сучасна історія Каланчака. Немало довелося пережити турбаївцям на нових землях, проте вони не падали духом: обробляли землю, вирощували хліб, ростили дітей. 
      Ці 17 полтавських сімей стали родоводом сучасних Каланчацьких жителів.
     Пам’ятник нашим нащадкам – символ пам’яті нашої історії.
    Ця скульптура, як історична пам’ять, має й цілком означений символ: неперервність родовідних традицій, збереження етнічної пам’яті предків, чистота духовних джерел.
    На святі був присутнім благодійник і меценат, патріот Української землі, громадянин Ліхтенштейну Барон Едуард Олександрович Фон Фальц - Фейн, який є нащадком і спадкоємцем знаменитого роду.
   Підчас церемонії відкриття пам’ятника перед очима присутніх у театралізованому святі постала вся історія селища.
      У вересні 1994 року ожили у камені обличчя перших поселенців Каланчака – турбаївців,  з яких починається новітня історія нашого селища. 
        Відкриття пам’ятнику відбулося у вересні 1994 року підчас святкування  200-річного ювілею заснування Каланчака. Пам’ятник встановлений у центральному сквері селища.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *