75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 березня 2021 р.

Пам’ятник «Скорботна мати» …

 

    Пам’ятник загиблим воїнам – односельцям, які загинули захищаючи мир та свободу підчас Великої  Вітчизняної війни «Скорботна мати» встановлено в центрі села М.Горького нашого району.
   Пам’ятник  зводили  у 1995 році всім селом. Більше 25 років височіє Скорботна мати в селі Максима Горького за сприяння нашого земляка, заслуженого художника України, члена Спілки художників України –  Володимира  Григоровича Чуприни, за допомогою коштів колишнього радгоспу «Ключовий» та благодійних внесків жителів села.
     В день 50-річчя з Дня перемоги в центрі села пам’ятник було відкрито. Й ось уже більше ніж чверть століття горьківчани в День Перемоги несуть квіти Скорботній матері. У дні знаменних шкільних дат школярі покладають до обеліска букети квітів на знак вдячності за мирне життя.
   Учні місцевої школи доглядають за пам’ятником, висаджують квіти, поливають, прибирають прилеглу територію.  За пам’ятником й територією навколо нього дбайливо доглядають й дорослі односельці.
    Біля нього підростають молоді деревця, очі милує квіткове різнобарв’я та намальований пейзаж на бетонних плитах позаду обеліска, регулярно коситься трава, завжди политі квіти та дерева …

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *