75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

15 березня 2021 р.

Український доброволець – взірець честі !

   День українського добровольця, який відзначається  14 березня,  свято хоч і  нове для національного календаря України, проте явище, якому воно присвячене, споконвіку супроводжує український народ – гуртуватися при спільній загрозі. Недаремно існує народна мудрість: «Моя хата скраю – ворога першим зустрічаю!».   

    Дню українського добровольця  присвячено книжкову виставку «Добро поєднане з Волею», що облаштовано у літературно-мистецькій  залі Каланчацької центральної бібліотеки.
    Таке явище як «феномен українського добровольця»  досліджується і в інформаційних матеріалах «Воїни світла» зібраних в Новопавлівській  сільській книгозбірні.
    Як з’ясувалося  цей феномен з давніх-давен притаманний  українському народу. Найвідомішим прикладом та проявом цієї національної риси є Запорізька Січ –воєнізована структура, що складалася з добровольчих батальйонів. 
 Є приклад і в новітній історії України – Революція Гідності та військові операції на сході України. В ті тривожні  дні  2013 року звичайні українці кинули свої справи, роботу, навчання та вийшли на головний майдан країни, щоб висловити свій протест проти антидержавної політики тодішнього керівництва країни.

        З початком російської агресії, в один з найскладніших для країни  моментів, Україні першими на допомогу прийшли саме українські добровольці, яким активно допомагали та яких забезпечували українські волонтери.
    «Феномен українського добровольця»   це  яскрава національна риса і традиція українського народу – бути небайдужим до свого сьогодення та майбуття, до долі своїх дітей, честі і пам’яті своїх славних батьків.
      Добровольці – це приклад патріотизму, честі, доблесті та любові до рідної землі.
    Слава українським добровольцям!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *