75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

5 березня 2021 р.

Жіночі образи в мистецтві

  

     Каланчацька  центральна бібліотека завжди відзначалася  креативним підходом у вирішенні різних задач, ось і в прагненні привітати  жінок  з Міжнародним днем 8 Березня колектив пішов оригінальним шляхом.
    Сектор мистецтв увазі  мешканців громади запропонував  творчі виставки «Мелодії для жінок» та «Жіночі образи в мистецтві».    Вічною темою мистецтва є зображення образу жінки. І вічною таємницею …                      Кожна епоха малювала свій ідеал жіночої краси,  стандарти привабливості змінювалися, зазвичай зі зміною світогляду, звичок, звичаїв, зі зміною систем правління чи  поколінь.  
      А  особливості жіночого  характеру  завжди привертали пильну увагу багатьох художників. Дивлячись на портрети  різних  часів, ми можемо бачити, як на зовнішність і внутрішній світ  прекрасної статі впливають ті чи інші події суспільного життя, мистецтво, література, мода.       І ловимо себе на думці, що загадка жіночої неповторної краси так і залишилася нерозгаданою.
   Чим довше ми вдивляємося в портрети  жінок  зібрані  на виставці, тим владніше відчуваємо любов до життя, ясність, виразність, духовний зміст і багатство душі, які  надихали  художників на створення шедеврів портретного живопису.
    Перед відвідувачами бібліотеки постає все розмаїття жіночих образів – 
життєрадісні і заклопотані,  натхненні і мрійливі, розкуті і стримані, відверті і потайні, ось вони перед нами!    Ці жіночі портрети викликають захоплення, вони живуть і дихають різноманіттям почуттів, такі далекі від нас і такі близькі. Музика їхнього внутрішнього світла зачаровує  і надихає.
      Бібліотека запрошує  всіх на зустріч з ніжністю.  Музика навіває спокусу, поезія – тривожить почуття, а живопис зупиняє час на мить, на вічність.
   Долучайтесь до вічного подиху краси!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *