75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

5 березня 2021 р.

Каланчацькі сільські бібліотеки – до свята 8 березня

 

    У 2021 році виповнюється 111 років з дня проголошення ідеї святкування 8 Березня як Міжнародного дня боротьби жінок за свої права. Ідея відзначення жіночого дня народилася під час Другої міжнародної жіночої конференції, що відбулась у Копенгагені у 1910 році.    Ось вже 100 років в цей день жінки у різних країнах світу виходять на вулиці, щоби заявити суспільству що права жінок – це права людини, але  для більшості з часом 8 Березня перетворилося на весняне свято краси і квітів.  
   З метою вшанування жінки  та створення позитивного емоційного настрою бібліотеки Каланчацької централізованої системи до Дня 8 Березня підготували   ряд  тематичних заходів.
     Естафету відзначення  Міжнародного дня  прав жінок і миру підхопили філії Каланчацької ЦБС.
   
 У Новопавлівській книгозбірні бібліотекарка Тетяна Жук на поетичну хвилинку «До землі Вам, матусі, уклін»  зібрала учнів 6-7 класів і засідання дитячого клубу «Пролісок» під назвою  «Квіти для матусі»  теж було приурочено до свята 8 Березня. Дітки з захопленням власноруч робили подарунки для  мам.

В Привільській бібліотеці – філії  бібліотекарка Алла Папко на передодні свята  запросила  школярів на майстер – клас з виготовлення   святкових листівок «Листівки для матусі», увазі ж дорослих мешканців Привілля представила  виставку – композицію «Жіноча доля… Хто її розкаже».
   Любов Адаменко в Горьківській  сільській книгозбірні в переддень свята відкрила Art – майстерню «Подарунок для матусі» де дітки з ентузіазмом  вирішували, як найкраще привітати  матусь, бабусь, сестричок зі святом весни.
     Задушевно пройшла  святкова година спілкування «Мамо  моя люба, мамо моя мила» в Хорлівській бібліотеці, на яку односельчанок  запросила  бібліотекарка  Євгенія Юдіна.
    В тісній творчий співдружності з будинком культури  готувалося відзначення Міжнародного жіночого дня в Гаврилівській  книгозбірні. Бібліотекарка Галина Журинкіна разом з  клубом «Окрилені досвідом»  створили  неймовірно чуттєву музично – поетичну композицію «Любій бабусі я пісню співаю» та принагідно оформила  цікаву книжкову викладку «Жіночий погляд на життя».    Світлана  Мазуренко, бібліотекарка Олексіївської філії подарувала  односельчанкам книжкову виставку «Я – жінка! Я –весна! Я – мати!».
    А Олена Мазник разом з юними мешканцями Новоолександрівки створила в бібліотеці святковий Art – простір «Моя най…» сповнений позитивних емоцій і посмішок.
     Незалежно від того, в чому ви вбачаєте сенс Міжнародного жіночого дня,  в боротьбі за рівні права жінок і чоловіків та протидію ґендерно- вмотивованому насиллю чи особливий весняний день, коли чоловіки зранку метушаться біля квіткових магазинів, а жінки отримують більше  компліментів та подарунків, Каланчацька централізована бібліотечна система вітає прекрасних мешканок громади зі святом 8 Березня.
І бажає тепла! Любові! Уваги! Настрою! 
Дорогі жінки, будьте завжди чарівними!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *