75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 грудня 2020 р.

Зимові фантазії

        
      
В Каланчацькій центральній бібліотеці вже панує чарівна новорічна атмосфера. До уваги відвідувачів мистецька виставка – розповідь  «Чарівне мереживо зими». В основу ажурної розповіді лягли витинанки філігранної роботи майстрині Світлани Кудревської.
      Від мешканців півдня України інколи доводиться чути нарікання на те, що не побачиш тут справжньої зими. І лижі ні до чого, ковзани пилом роками припадають й санки дістати справжнього приводу не має.
     Одразу зазначимо, що скарги справедливі,  із щільних хмар у нас скоріше піде холодна, набридлива мряка, аніж пухнастий білий сніжок.
     Але безвихідних ситуацій не буває. Якщо ви засумували за бадьорим морозцем, якщо вам не вистачає відчуття свята, завітайте до Каланчацької центральної бібліотеки! Тут вам допоможуть!
     Напередодні новорічно-різдвяних свят працівники книгозбірні розпочали підготовку для створення в закладі чарівної новорічної атмосфери.  І були талановиті і дуже переконливі у ролі бібліотечних фей, про що свідчить  мистецька виставка – розповідь  «Чарівне мереживо зими».
    В основу ажурної розповіді лягли  витинанки філігранної роботи Світлани Кудревської.
    Майстриня проживає в селі Олександрівка Каланчацької об’єднаної  територіальної громади, має вищу кондитерську кваліфікацію, працює художнім керівником в сільському Будинку культури. Два роки тому в інтернеті наштовхнулася на майстер – клас  по створенню паперового дива, спробувала, сподобалося.
      У розмові з керівником Сектору мистецтв, бібліотекарем комплектування, обробки, обліку та інвентаризації книжкового фонду Каланчацької ЦБС Маргаритою Молдован пані Світлана розповіла, що для створення мереживних див використовує як білий так і кольоровий папір і спеціальний різачок. Майстриня повсякчас  вдосконалює свою майстерність,  постійно підвищуючи рівень складності витинанок.
     Мистецька виставка – розповідь  «Чарівне мереживо зими» дарує відвідувачам непідробне захоплення і передчуття  свята. Різдвяні дзвіночки, біблійні сюжети, святкові свічі, засніжений ліс, ялиночки, новорічні прикраси, кумедні сніговики, камін з різдвяними чобітками для  солодощів, симпатичне дівчатко в очікуванні новорічного подарунку і багато інших цікавих високохудожніх робіт додають настрою і змушують посміхатися, незалежно від турбот і клопотів.
     Творчість  Світлани   Кудревської не обмежується витинанками, вона на замовлення вишиває рушники та картини. А своє реноме кондитера підтверджує розмальовуванням печива різнокольоровою кондитерською помадкою.
    Всі свої мереживні диво-роботи, представлені на виставці, майстриня подарувала  бібліотеці, за що колектив книгозбірні уклінно дякує пані Світлані, вітає зі святами  і бажає  здоров’я, щастя і натхнення в Новому році.
    Мистецька виставка – розповідь  «Чарівне мереживо зими»  в  літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки працюватиме до 30 січня 2021 року.  
     Завітайте до нашої книгозбірні,  тут дарують частинку свята і новорічного настрою всім відвідувачам.
    Ласкаво просимо!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *