75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

11 грудня 2020 р.

В Каланчацьких бібліотеках – День прав людини

       
10 грудня 1948 року Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини. Вона стала  першим універсальним міжнародним актом з прав людини, що проголошує цивільні та політичні права і свободи особистості – рівність всіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші.  
    1950 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 10 грудня Днем прав людини з метою залучення уваги людей в усьому світі до Загальної декларації прав людини, як до загального ідеалу для всіх людей і народів.
     Бібліотеки Каланчацької централізованої системи традиційно відзначають День прав людини низкою різнотематичних  заходів.
    2020 рік не став виключенням. Правовий брейн-ринг пройшов у клубі «Старшокласник», що працює на базі центральної бібліотеки. Хвилинки інформації до Дня прав людини  «Права і обов’язки» та  «Право бути людиною» відбулися в Новопавлівській  (бібліотекар Тетяна Жук) та Роздольненській бібліотеках – філіях (бібліотекар Олена Штефлюк).   Для читачів Привільської книгозбірні  (бібліотекар Алла Папко)  оформлено  правову викладку «Мої права в моїй державі».
    Відвідувачі Гаврилівської бібліотеки (бібліотекар  Галина Журинкіна) мали змогу ознайомитися з матеріалами  літературно - правового  калейдоскопу присвяченого захисту прав дитини «Конвенція ООН про права дитини». Бібліотекар Горьківської філії  (Любов Адаменко) влаштувала односельчанам правове рандеву «Твої права – твій захист».
   Користувачам  бібліотечних послуг працівники книгозбірень розповіли, що  кожного року тема Дня прав людини міняється. В цьому році тема Дня  пов’язана з COVID-19 і орієнтована на привернення уваги до  кризи спричиненою пандемією.
    10 грудня – це можливість  заявити  про значимість прав людини  в сучасному світі, необхідності глобальної солідарності і загальною людяності.
  Ніхто не має права забрати у нас право бути людиною!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *