75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 грудня 2020 р.

Презентація збірника "Воїни світла"

 А на моїй землі іде війна,
Стріляють танки і ревуть гармати.
Сповита горем, в чорному вбранні,
Сльозами вмилась не одна вже мати.
Найкращі з кращих падають від куль,
Грудьми своїми землю прикривають.
Сумним набатом в селах і містах,
Звучать слова: « Герої не вмирають!»
      Героям, що вічно житимуть в нашій пам’яті і серцях, землякам, що віддали життя за Батьківщину присвячено інформаційно – публіцистичне видання «Воїни світла», презентація якого відбулася в літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки. 
  
Його написала директорка Каланчацької ЦБС, заслужений працівник культури України Надія Василівна Федкевич. У своєму виступі авторка зазначила, що інформаційно – публіцистичне видання «Воїни світла»  присвячене трьом героям, мешканцям Каланчацької громади, котрі віддали життя захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України.
     Олександр Береза. Юрій Іржик. Володимир Серебринський. Три різні долі у мирному цивільному житті і такі, до сліз, до гіркоти, схожі в зоні бойових дій.  
      При написанні нарисів про героїв – земляків були використані документи краєзнавчого сектору Каланчацької централізованої  бібліотечної системи, статті з місцевої газети «Слава праці», дописи з інтернету та спогади рідних, друзів та побратимів по зброї.
   До книги також увійшли вірші місцевих авторів Анатолія Суганяка та Галини Нігачової присвячені Воїнам світла та їхнім рідним.
   Ведучі заходу  бібліотекарі Ольга Гавран, Ірина Добровольська та Лариса Шаваровська розповіли біографії загиблих героїв АТО, зачитали спогади про них та вірші – присвяти. Гості презентації також переглянули відеоролік  «Воїни світла» присвячений землякам – героям  ХХІ століття.
     Особливого щему заходу надавала присутність у залі  матері загиблого  Юрія Іржика,  на позивний «Йожик»  – Ольги Іванівни та батька Олександра Берези – Григорія Івановича.
   Всі присутні  вшанували  хвилиною мовчання пам'ять захисників України, наших земляків, Олександра Берези, Юрія Іржика, Володимира  Серебринського  і всіх солдатів, які загинули на війні, захищаючи нас і які  назавжди в нашій пам’яті залишаться героями.
     Нашу Батьківщину, неньку - Україну зламати не можна, вона щоразу  після руйнацій відроджується з попелу, стає міцнішою і сильнішою. 
     
Один з політичних аналітиків при ООН сказав : «Після закінчення війни Україна отримає сильну армію, патріотизм на високому рівні та згуртовану націю, а Росія лише безіменні могили».
    Ми віримо в перемогу, бо наша армія бореться за свою державу, за свій народ, за свою землю. Україна  була, є і буде. Доземний уклін і вічна слава нашим героям – землякам, пам'ять яких увічнена в меморіальних дошках, стелах, книжках, назвах вулиць і наших серцях !
  Україно! Нехай ніхто не половинить,
Твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно,
Бо ти на всіх у нас одна.
  Наприкінці  заходу  авторка інформаційно – публіцистичне видання «Воїни світла»  Надія Федкевич вручила примірники книги  рідним загиблих воїнів, бібліотекам централізованої системи та Каланчацькій селищній раді.
По завершенню презентації ведуча Ольга Гавран запросила всіх присутніх покласти  квіти до пам’ятного знаку героям АТО.
    Вічна пам'ять тим, хто віддав життя за  Батьківщину!

2 коментарі:

  1. Велика вдячність працівникам бібліотеки та Надії Василівна за те, що створюєте літопис нашого краю. І для майбутніх поколінь збираєте, зберігаєте цінні відомості і факти із життя наших героїчних земляків.

    ВідповістиВидалити
  2. Щиро дякуємо за коментар, шановна Галино Дмитрівно!

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *