75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

30 жовтня 2020 р.

Усмішка пані Осені


    Не випадково мудрі люди стверджують, що найбільша розкіш – це розкіш людського спілкування. Особливо це відчутно в умовах ізоляції пов’язаної з пандемією коронавірусу.

     Поетичний коктейль «Усмішка пані Осені» з творів «дивословівців» - ювілярів  пройшов під зіркою спраглої радості зустрічі.  Три ювілярки  Галина Нігачова, Любов Степко та  Людмила Пшенишна влаштували незабутнє  свято для одноклубників.    Любов Дмитрівна Степко давній і вірний друг бібліотеки. Та й як може бути інакше, коли ти ще в молодших класах переступаєш поріг книжкового храму  і закохуєшся у  красу друкованого слова. Пані Любов багато років свого життя віддала викладанню української філології в ЗОШ №1, прививаючи своїм учням смак і любов до рідної мови, дехто з них навіть почав писати вірші.

    Пролинули десятиліття, а Любов Дмитрівна і сьогодні активна читачка центральної і дитячої бібліотек, її ім’я занесене до Книги Пошани кращих читачів. Вона активний відвідувач бібліотечних масових заходів, учасниця літоб’єднання «Дивослово» і  клубу «Спілкуймось!».

    Маючи добре і співчутливе серце пані Любов співпрацює з РО Товариства Червоного Хреста України.

    Небайдужа до краси, вона кохається у квітах, дбайливо їх вирощуючи і щедро роздаровуючи друзям, подаровані нею вазони герані неймовірних кольорів прикрашають підвіконня і полиці бібліотечних залів. 

     Попри зайнятість Любов Дмитрівна  знайшла час і зголосилася допомогти у редагуванні  блогу Каланчацької ЦБС «Каланчак літературний».    Є люди, які приходять у світ для того щоб дарувати тепло і любов усім оточуючим, на це здатні тільки сильні і яскраві особистості. Це складно і тяжко йти в супереч течії, долати перешкоди, не поділяти загальноусталеної  думки, а мати свою власну і усвідомлювати себе особистістю, а не посереднім гвинтиком суспільної системи. Але такі люди йдуть, долають, усвідомлюють і щедро дарують світло. Інакше не може й бути, якщо твоє життєве кредо – вчити та любити.

    Вчитель історії та правознавства, громадська  активістка, самодіяльна поетеса Галина Нігачова є учасницею літературного об’єднання «Дивослово», що діє в нашій центральній бібліотеці. Сьогодні в її літературному доробку три збірочки віршів «Ця дивна жінка зіткана з любові», «Сонячні роси» та «Серпневий зорепад», тож до гасла пані Галини  «Вчити і любити» можна додати ще й – «Творити!»    Нехай ідуть дні, біжать місяці, летять роки, а життєве кредо залишається незмінним – «Вчити. Любити. Творити».  

    Чарівна красуня. Поміркована і розважлива. З мудрими очима і усміхненими вустами. Емоційна і стримана одночасно. Вишукана пані з гарним смаком. Турботлива матуся. Гарна подруга.  Вправна  господиня. Фанатично закохана в красу рідного українського слова.  Все це з повною відповідальністю можна сказати про пані  Людмилу Пшенишну.

   Багато років пані Людмила працювала у школі, щедро обдаровуючи дітей  своєю увагою і прививаючи їм любов до української мови та літератури.  Після виходу на пенсію Людмила Степанівна приєдналася до літературного  клубу «Дивослово», органічно влившись в колектив однодумців і людей об’єднаних спільною любов’ю  і метою.                    Колеги по клубу з задоволенням привітали ювілярів -2020 власними віршами , обдарували милими даруночками і побажали безмежного людського щастя, міцного здоров’я, нових досягнень та успіхів.                                                               Керівник клубу Ірина Добровольська вручила іменинницям оригінальні подарунки і висловила найкращі побажання.
     Нехай ювілярок завжди супроводжує щаслива зоря удачі, Боже благословення, а у домівках панують любов, злагода та добробут!
     За горнятком чаю і тортом «Лісова пісня» (не випадкова назва смаколика для  літоб’єднання!) одноклубники обговорили творчість ювілярів жовтня – Володимира Лиса та Лади Лузіної. В рамках тематичної рубрики «Лабораторія читацького смаку» було оформлено виставку їхніх творів «Книги з присмаком успіху». І В. Лис, і Л. Лузіна входять до когорти найпопулярніших письменників України, їхні твори користуються незмінним читацьким попитом, приємно що наша книгозбірня може задовольнити цей інтерес, бо має майже всі книги їх авторства.
     Осіннє сонечко швидко скотилося за обрій, ранні сутінки зазирають у вікна бібліотечної зали, час розлуки настав. Але попереду листопад, а значить і нова зустріч!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *