75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 серпня 2020 р.

З Днем Державного Прапора, Україно!



      23 серпня за Указом Президента України вже 16 рік поспіль вся країна офіційно вшановує головний державний символ – Прапор України.
У Каланчацькій центральній бібліотеці  розгорнута оригінальна інсталяція - знайомство «З Днем Державного Прапора, Україно!».
   На ній зібрані матеріали, що прослідковують історію нашого прапора від давнини до сьогодення.
    Перша історична згадка про поєднання синього та жовтого елементів в офіційній символіці датується 1256 роком – днем заснування Львова. Герб цього міста, зокрема, прикрасив золотий лев на синьому тлі.
    Золотий і синій кольори з XIV ст. офіційно використовувалися в гербі Руського королівства. Поєднання символічних для України кольорів знаходимо і в добу козацтва.
     Багато століть відбувалося формування нашого шляхетного та яскравого стягу – священного жовто-блакитного двоколору.
    Багато поколінь захисників української землі проливали кров та клали на плаху історії свої голови за цей величний символ.
     Наш прапор – це найдорожчий символ, за який і сьогодні кращі сини України ведуть боротьбу із ворогом у зоні АТО – ООС за свободу та незалежність нашої країни! Він  - символ свободи і волі, віри та сили українського народу.
  З Днем  Державного Прапора, Україно!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *