75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 серпня 2020 р.

Україна – ненька, матінко моя!


   Ура! Клуб "Спілкуймось!"  відновив свою роботу! Святкує День Незалежності України!
    Після п'яти місяців карантинного застою в привітній літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки нарешті зібралися на своє засідання, присвячене Дню Незалежності України учасники бібліотечного об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось!».  Поки що в обмеженій кількості через діючі санітарні норми, але сподіваємося, що не за горами той час, коли дружна сім’я клубівчан зможе зустрітися в повному складі.  
  До присутніх з вітальним словом звернулася керівник клубу Тетяна Петруненко, вона привітала всіх зі святом та побажала всім віри, надії, оптимізму, здоров’я та щасливого майбуття.
  Кажуть великих свят для держави, як і справжніх друзів у людини, не може бути багато. День Незалежності  України – свято із свят української держави. Воно величне, як дух сивої і славної давнини, і тепле, і сучасне, як святкування дня народження для кожної людини. Це свято особливе, як унікальні ті події, що відбувалися у 1991 році.
    Вдумаймося, скільки поколінь українців боролися за незалежність України, віддали за неї своє житія, скільки людей мріяли про цей день.
    То птах свободи змахнув крилом...
І стала незалежною країна,
Багата сонцем, хлібом і добром!
   Додаючи азарту, ведуча запропонувала згадати, як виглядає Україна на мапі, скільки, і які області має і перевірити свої знання в онлайн - грі «Як добре ми знаємо Україну».
   За гарною українською традицією гуртом учасники зустрічі виконали тестове завдання на «відмінно», жодного разу не помилившись.
  Історія України складна й драматична, але не схилилась в ярмі Україна, не надламалась і не скорилась. Вистраждала, вистояла і перемогла! Зберігши давні традиції народу, солов'їну пісню, рідну мову, гордо розправила плечі і вільно дихнула! Про це йшлося і у фільмі «Становлення нації», який запропонувала увазі членів клубу ведуча.
    Наприкінці  засідання Тетяна Петруненко запевнила , що прийде час, коли наше життя наповниться щастям, спокоєм, теплом, хлібом і квітами, сподіванням і радістю, працею і відпочинком — тим, що робить життя людським.
    Але вже сьогодні кожен з нас може з гордістю сказати: «Я –
громадянин України!», бо є впевненість в силах народу і своїх власних, дружня робота і віра в її успіх, у майбутнє України.
 На останок прозвучала життєствердна пісня «Україна - ненька, матінко моя!» яка додала всім настрою і оптимізму.
Пишаймось, бо ми – українці!
З Днем Незалежності, рідна громадо!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *