75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 серпня 2020 р.

В сільських бібліотеках – до Дня Державного Прапора


     Український прапор!  Гордість України!
     Щороку 23 серпня, за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День Державного Прапора. Дата була обрана на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради група народних депутатів внесла синьо-жовтий стяг.  
    Книгозбірні – філії Каланчацької централізованої бібліотечної системи  вшановуючи історію українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України  підготували і провели  тематичні заходи до Дня  Прапора.
    Інформаційна година  «Державні символи нашого народу» відбулася в  Новопавлівській сільській бібліотеці. Патріотично, цікаво, піднесено ! Присутні вже вкотре познайомилися чи пригадали державну символіку …
   В Новокиївській  книгозбірні оформлено святкову  книжково – ілюстративну виставку «Кольори, що дають надію». Відвідувачі бібліотеки залюбки знайомляться з історією встановлення та відзначення Дня Прапора в Україні.
   Історичне досьє  «За синє небо, за жовте колосся»  запропонувала відвідувачам Горьківська сільська бібліотека – філія. Користувачі бібліотеки з цікавістю переглядали документи, ілюстрації та фотографії представлені на ній. Відбулося цікаве патріотичне спілкування – обговорення історії свята Дня Прапора.
    Привільська сільська бібліотека-філія для своїх читачів  підготувала літературно – історичну довідку та книжкову виставку «Кольори нашої надії», які користується увагою відвідувачів, а юні з задоволенням переглядають книжечки, з бібліотекарем Аллою Папко обговорили прочитане, цікаво поспілкувалися.
    В  Гаврилівській  сільській книгозбірні  з метою патріотичного виховання  з великим успіхом пройшов поетичний вернісаж «Україна неповторна, єдина, свята».
   Роздольненська сільська бібліотека-філія запросила друзів на годину державності «Знай, поважай герб, прапор та гімн своєї Батьківщини». На початку заходу, бібліотекар Олена Штефлюк звернула увагу присутніх на тематичну виставку «З днем Державного Прапора, Україно!», на якій зібрані матеріали з української символіки.
      У спілкуванні з відвідувачами бібліотекарі Каланчацької  централізованої системи  розповідали про те,  що  синьо-жовтий стяг має  символічне значення кольорів, поєднуючи  чисте, мирне безхмарне  небо, що простягнулося над жовтим безмежжям хлібного лану – символу мирної праці і достатку.
      Державний Прапор – невід’ємний атрибут кожної країни, що уособлює самобутність та спадкоємність її державотворчих традицій. Його еволюція у своєрідний спосіб відображає багатовікові процеси розвитку, становлення та життєдіяльності державних утворень. Тож будьмо його гідними!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *