75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

23 серпня 2020 р.

Каланчацькі сільські бібліотеки – до Дня Незалежності України!


Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!..
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.  



     Історія України – це шлях до незалежності, шлях, на якому кожна подія – це крок до мрії. Віки поразок і перемог, до остаточної  24 серпня 1991 року. Цей день навіки увійшов в історію, як день, коли було проголошено незалежність української держави.

   З метою поглибити знання відвідувачів різних вікових категорій  про історичне минуле нашої держави і її сьогодення книгозбірні Каланчацької бібліотечної системи провели заходи до Дня Незалежності України.

   В Привільській сільській книгозбірні бібліотекар Алла Папко оформила  святкову виставку-привітання  «Рідна та єдина, найкраща в світі Україна» і провела екскурс в історію «Ти у серці моїм, Україно». В розповіді акцент був  зроблений на тому, що проголошення незалежності стало кінцевим результатом вікової боротьби українського народу та його найвидатніших синів за незалежність України, яка протягом свого існування дуже часто страждала від посягань загарбників і в різні періоди входила до складу різних держав та союзів.

   У рамках святкування Дня Незалежності в Горьківській сільській  бібліотеці – філії розгорнута тематична виставка «Україна в нас єдина бережи її, в Каланчацькій селищній філії – інформаційна виставка «Самостійна українська держава».

   Велику зацікавленість у мешканців села Роздольне викликала розгорнута яскрава ілюстративна виставка-подорож «Крок за кроком до незалежності".  Бібліотекарка Олена Штефлюк  розмістила її на площі перед приміщенням сільської ради, куди зійшлися односельці на урочистості з нагоди  29 річниці Незалежності України. 

   Світлана Частило бібліотекар Новокиївської книгозбірні не тільки оформила тематичну виставку «Незалежна і єдина  будь навіки, Україно!», а й в рамках засідання дитячого клубу «АСОРТІ» провела літературну годину «З Україною в серці», на якій відвідувачі  з задоволенням читали вірші присвячені рідній Україні, батьківській  землі, мальовничій природі рідного краю, діти охоче взяли участь у конкурсі патріотичного малюнка, а бібліотекар розповіла юним гостям книгозбірні історію українського державотворення.


    В Новопавлівській  книгозбірні  окрім тематичної виставки – інсталяції  «Моя Україна – моя Батьківщина», також проведено засідання дитячого клубу «Пролісок», на якому діти вчилися малювати  калину. З захопленням і завзяттям  учасники клубу зображали символічні кетяги калини до Дня Незалежності України.

   Бібліотекар Гаврилівської сільської бібліотеки Галина Журинкіна об’єднавши два свята – День Державного Прапора та День Незалежності провела в книгозбірні поетичний вернісаж «Україна неповторна, єдина, свята». Кожен учасник заходу мав змогу висловити свою любов до Батьківщини озброївшись талановитим поетичним словом.

    Україна, вона в усьому, в кожній стежині, в кожній  краплині  дніпровської води, в Чумацькому Шляхові над головою, шепотінні морських хвиль, свисті вітру над полонинами і шелесті  ковили в таврійських степах.

   Нехай наша земля буде вільна і єдина! Нехай наша Україна буде сильна і багата!

  З Днем Незалежності України !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *