75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

26 червня 2020 р.

Конституція – оберіг нашої державності !

    
     День Конституції України — єдине державне свято, закріплене в самій Конституції.  
    В Каланчацькій центральній бібліотеці  до ваших послуг низка книжкових та періодичних видань, які висвітлюють історію української Конституції та конституційного процесу в Україні з найдавніших часів до сьогодення.
     28 червня 1996 року Україна підтвердила своє прагнення розбудувати демократичну, незалежну державу.
     В нашій країні вперше за її історію була прийнята принципово нова Конституція, яка визнавала  вищою цінністю людину, її права і свободи,  в ній затверджено поділ влади на законодавчу, виконавчу,  судову гілки  та гарантується  місцеве самоврядування.
    Матеріали, зібрані працівниками літературно-мистецької зали  Каланчацької центральної бібліотеки  у книжкову виставку «Сила закону – сила держави» це засвідчують й активно, яскраво популяризують.
     Відвідувачі  бібліотеки звернули увагу і на перегляд літератури «Право жити у правовій державі».  Представлена література доводить, що у світі не існує більш ефективної форми соціальної угоди між владою і суспільством, ніж Конституція.
    Конституція – це головний установчий документ держави, фундамент її правової системи.
    Україна може пишатися багатовіковою історією конституційного процесу. Наша перша Конституція була схвалена 5 квітня 1710 року. Цей вікопомний документ української політичної думки склався як договір поміж трьома основними політичними силами козацької держави: гетьманом, генеральною старшиною та Військом Запорозьким. Про це відвідувачі бібліотеки дізналися з відеоекскурсу  «Конституція Пилипа Орлика – перша Конституція», який демонстрували користувачам  бібліотеки працівники відділу обслуговування .  Конституція Пилипа Орлика визнана однією з перших конституцій Нового часу і  як така, що  заклала  політичні основи парламентаризму.

    Залишається тільки побажати, щоб демократичні засади, що  закріплені цим надзвичайно важливим документом – Конституцією України , стали реаліями сьогодення, а дух законності прийшов до серця кожного громадянина нашої держави.
   Зі святом!   З Днем Конституції України!
    Миру!   Добра!   Злагоди!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *