75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 травня 2020 р.

Справжнє обличчя війни …




    ...  Кровопролитні сорокові  Горе…  Кров… Руїни …Смерть… Гіркота поразок…  
      ...    Салют переможної битви! 
    Наша перемога – це титанічний подвиг воїнів старшого і молодшого поколінь, це рани і смерть братів і сестер, котрі не шкодували життя в ім’я тих, хто живе і трудиться сьогодні. Друга світова війна стала однією з найбільших трагедій в житті українського народу за всю багатовікову історію. Війна принесла лихо і біль майже у кожну сім’ю. Але попри те, що в цьому році  відзначається  75 -річниця Перемоги у Другій світовій війні, ми все ще перебуваємо у полоні міфів, табу й пропаганди, в полоні далекого від історичної правди  дискурсу пам’яті про Другу світову війну.

     Каланчацька центральна бібліотека пропонує підбірку  книг про події Другої світової. Їх багато. Ми ж обрали ті, які перевернуть ваше розуміння цієї війни.

     Отож перегорнімо  сторінки  книг, що спростовують  чимало  міфів. Ці книги – про подвиги, про смерть, любов і надію, про горе і радість, про бажання жити і самопожертву заради інших – словом, про те,  якою була ця війна насправді, і чим довелося за неї заплатити.

    Ці книги про те, що війна спустошує і відбирає найдорожчих нам людей. Вони про те, як жити під час і після всього того лихоліття. Як подолати травми і не втратити  віру та людяність, як бачити красу і вміти любити, як не втратити хист та бажання творити. Ці книжки  про людей, які під час страшних подій вміють бути світлом і нести добро. 

     Запррошуємо до Каланчацької центральної бібліотеки або читайте онлайн, зручненко вмостившись на дивані, під вишнею чи на кухні, з філіжанкою смачної кави чи чаю зі смаколиками:

Алексієвич Світлана «У війни не жіноче обличчя» - http://www.e-reading-lib.com/book.php?book=1050540

Андрусяк Михайло "Брати грому" - https://www.litmir.me/bd/?b=118585

Винничук Юрій «Танго смерті»  -  https://www.litmir.me/bd/?b=190964

Гавришко Марта  «Долаючи тишу. Жіночі історії війни»  -  https://mybook.ru/author/marta-gavrishko/dolayuchi-tishu-zhinochi-istoriyi-vijni/

Гуменна Докія « Хрещатий Яр» -  https://litgazeta.com.ua/chytaty-onlayn/gumenna-dokia-kuzmivna-hreshatij-ar/

Загребельний Павло  «Європа –45» -  https://www.rulit.me/books/evropa-45-evropa-zapad-read-545775-1.html

Зелений  Зенон  «Українське юнацтво у вирі Другої світової війни» - https://www.yakaboo.ua/ua/ukrains-ke-junactvo-u-viri-drugoi-svitovoi-vijni.html
Кузнєцов
Анатолій «Бабин Яр» -  https://www.litmir.me/br/?b=16307  ,

http://www.belousenko.com/books/kuznetsov_a/kuznetsov_babij_jar.htm

Суворов Віктор «Криголам» -  http://loveread.ec/view_global.php?id=23781

Самчук Улас  «На білому коні. На коні вороному»   -   https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=3652

    Прочитавши рекомендовану нами літературу, ви  мимоволі наштовхнетеся на думку, що  які б  випробування  нам не готувала  доля, потрібно продовжувати жити, відновлювати і будувати,  не здаватися і щиро підтримувати тих, хто поруч, і потребує нашої допомоги.

    Головне зберегти людяність!

    А ще важливо пам’ятати, що знання правдивої історії –  це шанс на щасливе і мирне майбуття!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *