75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 травня 2020 р.

Як далеко та війна, а рани й досі так болять …



Нам не забути це ніколи …
      У ці травневі дні ми відзначаємо День Пам’яті та примирення і святкуємо  75-річницю Великої Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
     На щастя. наше покоління народилося, коли  страхіття війни було вже в минулому, адже перемозі  вже  75  років …
     З  2015 року Указом Президента України наша країна змінила формат святкування Дня Великої Перемоги.  А саме  8 та 9 травня в Україні, так само як у світі, відзначаються  як Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.
   Ці дні присвячені пам’яті загиблих від 65 до  90 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу.
  Офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і Дня пам'яті та примирення, є квітка червоного маку. Яскрава квітка маку болем відгукується в серці кожного, тривожить, навіює спогади.
    Спогади … Як далеко та страшна війна, й як боляче стискається серце !
    Й сьогоднішнє покоління українців, кожен з нас,  переглядаючи домашній архів, нагороди ветеранів,  вдивляючись у форо рідних та близьких людей, які пройшли горнило тої страшної війни, з болем згадуємо розповіді, спогади наших ветеранів, переосмислюємо …
      День визволення  України  від нацистів – особливе свято! Це вічне нагадування про те, якою великою ціною заплачено за перемогу, вічний спомин про жахливі події тієї війни, вічне благання миру на землі на всі віки !
    Мов журавлиний клин, летять роки, але дні  переможної ходи визволення рідної країни назавжди залишаться в пам’яті народній, в архівах, музеях, бібліотеках – символом героїчного минулого, символом пам’яті по загиблим воїнам – визволителям, ветеранам, які, на превеликий жаль,  поступово один за одним … уходять у вічність ...
      В бібліотеках Каланчацької централізованої бібліотечної системи збираються, накопичуються документи, фотографії, спогади ветеранів, спогади їхніх дітей та онуків, спогади однополчан   ...
     Як далеко та страшна війна, й як боляче стискається серце й не тільки спогади, документи роз’ятрюють  серце… Не спокійно на душі – сьогоднішні події на сході нашої країни відгукуються страшним болем... й знов й знов  приходить на думку символ «Ніколи знову».
    Пам'ять торкається чорними крилами самого серця, будить вдячність і любов до тих, хто захистив нас,  хто здобув перемогу над ненависним ворогом.
     Онукам – подвиги дідів в житті слугують прикладом величним!
Пам'ятаймо  своїх  визволителів ! 
     Шана й слава живим героям!
     Зі святом !
  Ніколи знову !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *