75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

14 лютого 2020 р.

Читайте книги! Даруйте книги!


   14 лютого – День святого Валентина і про це знає більшість населення земної кулі, а те, що з 2012 року – це ще й  Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day) відомо далеко не всім.
   Основна мета цього свята полягає в тому, щоб надихнути людей подарувати дітям якомога більше книжок.

    Ідею створення свята Міжнародного дня дарування книг підказав маленький син засновниці відомого сайту дитячої книги Delightful Children’s Books у США Еммі Бродмур, запитавши її, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги? Адже це гарний спосіб поділитися любов’ю та взяти участь у добрій справі!
     В Україні до свята книгодарування вже традиційно долучаються ті, чиє життя або діяльність пов’язані з книжками та просуванням читання – бібліотеки, письменники, видавці, книжкові магазини та громадські організації.
    У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному та членам родини, надавати знижки в книгарнях, залишати книжки в людних місцях,  організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку книгарням і благодійним організаціям, що займаються розвитком грамотності.
     Дарування книжок — гарна традиція читачів і друзів  Каланчацької централізованої бібліотечної системи, завдяки якій фонд бібліотеки поповнюється різногалузевими  примірниками видань на будь-який смак.  
    Завдячуючи щирим дарувальникам книжковий фонд Каланчацької централізованої бібліотечної системи у 2019 році поповнився на 904 екземпляра нових чудових книг.
    Тож, користуючись нагодою, висловлюємо щиру подяку всім, хто в різні роки долучався до шляхетної справи — дарування книжок і тим, хто нині підтримує цю традицію і допомагає збирати духовні скарби українського народу і світової спільноти загалом.
   А ще, шановні друзі, шановні жителі громади, Каланчацька централізована бібліотечна система запрошує Вас приєднатися до акції «Подаруй бібліотеці книгу!», приурочену до Міжнародного дня дарування книг.
     Чекаємо на Вас за адресою: смт Каланчак, вул. Чорноморська, буд. 7.
    Зі святом! З Міжнародним днем дарування книг!   Даруйте, купуйте книги, а головне – читайте!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *