75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 лютого 2020 р.

Небесна сотня! Герої не вмирають!


 Небесна Сотня …   На сторожі Гідності!
20 лютого в Україні вшановують подвиг учасників Революції Гідності та увічнюють пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вони віддали життя за свою країну, за право бути народом, за кожного з нас. Вони віддали найдорожче – своє життя, щоби ми жили … 
   Небесна сотня воїнів Христа
З мечем Архистратига Михаїла
З молитвою за Волю на устах
   У Вічність із Майдану відлетіла.    
Небесна сотня воїнів святих
І душу, й тіло склали за Свободу,
За розбрат нації взяли на себе гріх,
Освячені любовʹю до народу…
     Болем і  сумом  відлунюють в наших серцях слова  Тетяни Домашенко, автора цих віршованих рядочків.
    Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.
    Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
    Відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну та велич подвигу тих, хто віддав життя за майбутнє Батьківщини запросила Каланчацька центральна бібліотека.
   До послуг відвідувачів книжкова виставка «Відважні: наші Герої», галерея пам’яті (інтернет – ресурси) «Герої Небесної Сотні – музей революції гідності» та музична хвилина «Герої Небесної Сотні в піснях».
    105-ти  Героям Небесної Сотні посмертно присвоєно звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський, Грузії – Зураб Хурція і Давид Кіпіані, посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.
     Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір – бути частиною цивілізованої Європи, Європейського Союзу.
     У виступах перед відвідувачами  бібліотекари зазначили, що українці вкотре довели, що ми – свободолюбива нація, яка має високу людську та національну гідність. Герої Небесної сотні мають стати прикладом для кожного свідомого українця. Ми маємо робити все від нас залежне, щоб ті смерті не були марними.  
    Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним.
     Пам'ять про Героїв Небесної Сотні живе в наших серцях!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *