75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

18 червня 2019 р.

Коли все вирішують хвилини і секунди…


 
Надзвичайні ситуації … 
Коли на кону людське життя й все вирішують хвилини й, навіть, секунди…
      На базі Каланчацької центральної бібліотеки пройшов  тренінг Товариства Червоного Хреста України з першої допомоги сертифікований довідковим центром з навчанням першій допомозі Міжнародної  Федерації Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. 
    Під вмілим керуванням досвідчених інструкторів Миколи Тараненка та Івана Черемісіна учасники тренінгу  дізналися  про принципи надання першої допомоги, відновне положення, серцево - легеневу реанімацію, порушення прохідності дихальних шляхів, кровотечі, рани, травми, транспортування постраждалого, опіки, обмороження та інші невідкладні стани.
    Кожен учасник тренінгу – член загону швидкого реагування повинен  був практично відпрацювати навики надання першої домедичної допомоги в критичних станах.
    Загалом повноваження загонів  швидкого реагування досить широкі, вони проводять профілактику надзвичайних ситуацій, патрулюють масові заходи, виносять та виводять людей з епіцентру подій, допомагають  спеціалізованим державним службам – пожежникам, співробітникам МВС, організовують центри обігріву та наметові містечка для біженців та багато іншого.
     Всі члени загонів – волонтери, які допомагають  людям у вільний  від роботи час на безоплатній основі. Головний мотив дій волонтерів – надання допомоги тим, хто потрапив у скрутне становище.
     Учасники тренінгу вдячні  інструкторам М. Тараненко та І. Черемісіну за корисні знання і навички, доцільність яких важко переоцінити, адже на кону в надзвичайних ситуаціях зазвичай стоїть  людське життя і вирішують все хвилини і секунди.
     Загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України завжди в епіцентрі, вони працюють з постраждалими там, де це найбільш необхідно, там куди заходити іншим  забороняють інструкції чи обережність.
   Тепер і учасники тренінгу, пройшовши дванадцятигодинний курс навчання і отримавши  відповідні Сертифікати долучилися до шляхетної справи порятунку людей.
  Не будьмо байдужими! Вчимося самі й допомагаємо іншим в скрутних становищах!
   Життя та здоров’я людини понад усе !!!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *