75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 червня 2019 р.

У цей день почалася війна … Пам’ятаймо !


    Пам’ятаєш, земле 41-й рік, ти нічого, земле, не забудь!
22-го червня 1941-го року, о  4.00, спливла  остання мить, що відокремлювала   мир і спокій від  шквалу крові, болю і смерті.
    22-го червня, у день початку німецько-радянської війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця  в нашій державі, відзначають День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Бібліотеки Каланчацької централізованої  бібліотечної системи своїм відвідувачам запропонували низку різнопланових заходів до цієї гіркої дати.
     Щороку 22 червня український народ вшановує світлу пам'ять  мільйонів  українців, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю, про це свідчить виставка – пам'ять «Як довго ця війна тривала, що тисячі життів забрала» оформлена в Новокиївській сільській бібліотеці - філії. 

    В Каланчацькій центральній книгозбірні привертає увагу відвідувачів перегляд літератури та статей з періодичних видань «Пам’ятаєш, земле, 41-рік?»,  документи, представлені на виставці не залишать нікого байдужим до тих страшних подій Другої світової. Для молоді проведено Годину пам’яті «У цей день почалася війна…», яка викликала жваве обговорення. Захід супроводжувався показом документальних фільмів. Відвідувачі книгозбірні взяли участь в інформаційних годинах «22 червня – день скорботи»  та  «Уклін живим, загиблим – слава!» 
   Тематична полиця «Війна немає забуття» розгорнута в Роздольненській бібліотеці – філії. Наш священний обов’язок – зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в цій жахливій війні, тих, хто став жертвою смертельних жорен нацизму. Життєписи цих людей – урок істинної мужності та патріотизму для сучасників.
      Пам’ятаємо  тих, хто так і не повернувся з війни, тих, хто першим прийняв на себе страшний удар, і тих, чиї життя були покалічені і зруйновані війною, про це розповідають документи на перегляді літератури «Нас пам'ять кличе у роки війни» підготовлений бібліотекарем  Привільської  сільської бібліотеки.
    Стрімко збігають роки, які віддаляють нас від подій Другої світової війни. Але ми пам’ятаємо,  якою дорогою ціною ця перемога дісталася нам у спадок і  розповідаємо про це дітям, акцентує бібліотекар  Гаврилівської бібліотеки – філії, проводячи  інформаційну годину «22 червня – День скорботи».
    Зазвичай заходи присвячені подіям війни нікого не залишають байдужим, особливо людей старшого покоління, свідків воєнного лихоліття. Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії на сході країни, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, нашу волю, наш власний демократичний вибір.
   Вічна пам'ять загиблим!  Честь і слава живим героям! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *