75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 березня 2019 р.

Бібліотекарі Каланчацької книгозбірні – активні волонтери!


      Співпраця, дружба, взаємодопомога працівників Каланчацької централізованої бібліотечної системи та Каланчацького районного Товариства Червоного Хреста України – йде на користь всій Каланчацькій громаді.
     В останні й день зими, 28 лютого в літературно-мистецькій залі центральної книгозбірні Голова Каланчацького районного Товариства Червоного Хреста України Тетяна Петруненко зібрала волонтерів на чергове засідання.
    Тетяна Дмитрівна розпочала свій виступ розповіддю про створення волонтерського руху, зокрема вона сказала:  «В 2019 році  відзначатиметься  160-річчя виникнення волонтерського руху.
Його початком прийнято вважати 1859-й, саме тоді швейцарський підприємець і громадський діяч Жан Анрі Дюнан, вражений страшними наслідками однієї з найкривавіших битв австро-італо-французької  війни, фактично ініціював створення Міжнародного комітету Червоного Хреста – організації, що на добровільних засадах надає першу медичну допомогу пораненим.
   Пізніше Жан Анрі Дюнан став першим лауреатом Нобелевської премії миру. Принципами, які він започаткував в цій організації, почали користуватись активні громадяни в багатьох країнах світу,  цей рух поступово охопив  різні види діяльності: навчання грамоті, допомога  бідним, сиротам та інші аспекти.
     Працівники  Каланчацької центральної бібліотеки, бібліотеки для дітей та дитячо – юнацького центру свідомо долучилися до волонтерського руху…»
    28 лютого 2019 року в літературно – мистецькій залі центральної бібліотеки в урочистій  атмосфері  Голова  Каланчацької  районної організації  Товариства Червоного Хреста України Тетяна Дмитрівна Петруненко вручила посвідки тим, хто має добре серце та розділяє ідею добровільної та безкорисної допомоги.
    В своєму короткому виступі Тетяна Дмитрівна  ще й щиросердно подякувала активістам – волонтерам районної організації та звернулася до всіх присутніх вступати в ряди волонтерів, пояснила  права та обов’язки членства, напрямки діяльності, привілеї та відповідальність.
    Директор Каланчацької централізованої бібліотечної системи Надія Федкевич щиро подякувала Тетяну Дмитрівну за багаторічну співпрацю, координацію роботи  Каланчацького районного Товариства Червоного Хреста України  з бібліотеками Каланчацької об’єднаної територіальної громади,  дружбу та допомогу.
     Волонтерство – соціокультурне явище і нові адепти добра і альтруїзму  поповнили його ряди.
   Бути волонтером – приємно, почесно, відповідально !
   Долучаймося до волонтерського руху! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *