75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 березня 2019 р.

Навчання бібліотекарів: ключові аспекти


    Бібліотекарі постійно навчаються!
     В останній день зими, 28 лютого на базі Каланчацької центральної бібліотеки пройшов перший у цьому році семінар – практикум працівників сільських та селищної бібліотек – філій на тему: «Ключові аспекти роботи бібліотек з користувачами крізь призму сьогодення».
      З вступним словом і доповіддю виступила директор бібліотечної системи Надія Федкевич. У своїй доповіді керівник підвела підсумки роботи бібліотек громади за минулий рік, наголосивши на досягненнях і окресливши основні засади, плани і напрямки роботи бібліотечної системи на 2019 рік. Також Надія  Василівна вручила подяку великому другу і помічнику бібліотеки, активній учасниці клубу людей поважного віку «Спілкуймось!» і літературного об’єднання «Дивослово», редактору бібліотечного Блогу «Каланчак літературний» Любові Степко.
     Заступник директора по роботі з дітьми Світлана Красновид у своєму виступі наголосила на необхідності  більш активної співпраці сільських філій з Каланчацькою бібліотекою для дітей. Вона зазначила, що робота з дітками вимагає оригінального підходу і креативності,  дитяча бібліотека готова допомогти методичними розробками, наочними матеріалами всім бібліотекарам зацікавленим в творчий співпраці.
    Світлана  Красновид розповіла про конкурси для дитячих бібліотек, які проводитимуться у поточному році. «Поетичний камертон Ліни Костенко», «Правові орієнтири», «Книгоманія. Нам книжка відкриває всі світи», конкурс космічної тематики « Кольори Всесвіту», «Лідер читання 2019»,  соціальне опитування «Що читає бібліотекар?» - це неповний перелік конкурсів і заходів для бібліотек, що обслуговують дітей та підлітків. До речі пані Світлана поділилася з присутніми радістю, адже є перша перемога! У конкурсі – есе на тему «Діти єднають Україну» переміг Іван Сорокін, активний читач бібліотеки для дітей.
    Методист бібліотечної системи Валентина  Бабічева розповіла про завдання і плани по роботі з дорослим населенням Каланчацької ОТГ, наголосила на робочих і організаційних моментах. Вона дала конкретні поради як цікаво облаштувати інформаційні куточки в кожній сільській бібліотеці. Наголосила на необхідності удосконалення  роботи бібліотек. До найближчих  завдань належать участь у конкурсі на кращий проект «Бібліотека – освітній простір» і краща робота бібліотеки з відзначення 75-річниці з дня визволення від нацистів  та утворення Херсонської області. 
    Валентина Андріївна дала присутнім домашнє завдання до наступного семінару – провести заходи в довільній формі в рамках творчої лабораторії на тему: «Модель успіху: бібліотека, читач, бібліотека».
     На завершення методист Валентина Бабічева і завідуюча відділом обслуговування Олена Гриценко провели напівжартівливу розминку з бібліотекарами філій, яка сприяла доброму гумору всіх присутніх.
    Переоцінити важливість і необхідність проведення семінарів на базі центральної бібліотеки і бібліотеки для дітей неможливо. Живий діалог, досвідчені колеги, можливість вирішити актуальні питання і проблеми одразу дають можливість працювати краще, а значить надавати більш якісні послуги користувачам і відвідувачам бібліотек Каланчацької об’єднаної територіальної громади.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *