75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 січня 2019 р.

У єдності – наша сила !

   
   У єдності – наша сила, наше майбутнє, благополуччя та процвітання !
  22 січня українці відзначають важливий історичний день. День 22 січня 1919 року ввійшов до календаря України, як велике державне свято - День Соборності. Саме тоді на Софійській площі відбулася подія, про яку мріяло не одне покоління українських патріотів –  було урочисто проголошено Злуку Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки.
   Соборність – це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми і часточка надії і віри у майбутнє.  
   Бібліотеками Каланчацької централізованої бібліотечної системи підготовлено та проведено цикл заходів до цієї дати. 
  В Каланчацькій центральній бібліотеці для користувачів та відвідувачів оформлена книжкова виставка «День Соборності України».  Для молоді проведено Годину інформації «Значення Дня єдності для України», учасники заходу переглянули також відео-підбірку «День соборності – єдність українських земель». До уваги відвідувачів – рекомендаційні електронні ресурси «Збережена єдність та незалежність».
     Підчас проведення заходу, бібліотекарі зауважили, що це свято нагадує всім нам, особливо молоді, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний народ!
Успіх побудови демократичної та міцної держави грунтується на наших спільних зусиллях на дотриманні принципів незалежності, на усвідомленні власної відповідальності за майбутнє усього українського народу.
Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.
    Ми повинні бути гідними місії, покладеної на нас долею…
    Новопавлівська сільська бібліотека – філія запросила своїх користувачів переглянути книжкову виставку «Соборна мати Україна – одна на всіх як оберіг».
     В Новокиївській  сільській бібліотеці  до уваги користувачів оформлена книжково-ілюстрована виставка  під назвою «Україна є, Україна буде!» з підзаголовками: «Народжена бути єдиною» та «На шляху до Соборної України».   Користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися  з літературою, яка розповідає про славетних синів українського народу, які боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу.  Новокиївську філію
відвідали учні 9 класу Новокиївського НВК, які взяли участь в засіданні за круглим столом.  
   Метою засідання було розширення кругозору читачів про історію виникнення та святкування Дня Соборності України, прищеплення любові і поваги до історичних та культурних надбань українського народу, виховування почуття національної гідності за Батьківщину та народ України.
    Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою і щасливою.
     Каланчацька селищна бібліотека запросила приєднатися до історичної години «Історичні факти про події 1919 року».
     Роздольненська сільська бібліотека – філія для своїх відвідувачів оформила тематичну полицю «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна». Література представлена на полиці користується увагою та великим попитом у читачів.
   Саме цій знаменній події в Горьківській сільській бібліотеці - філії проведено   патріотичну Годину «Соборна духом Україна», читачів бібліотеки ознайомлено також з книжковою виставкою  “Соборна мати Україна - одна на всіх як оберіг”.
    Прийміть найкращі вітання з нагоди найвеличнішого свята українського народу – Дня Соборності  нашої рідної незалежної України!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *