75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 січня 2019 р.

З любов’ю до рідного краю


    Вивчаємо, просуваємо краєзнавство рідного краю.
     В літературно-мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки проведена краєзнавча година «Херсонщина – мій рідний край»  для учнів 9-х класів Каланчацької ЗОШ № 1 з вчителем географії Ніною Леонідівною Наумовою. 
   Знайомство з краєзнавчими матеріалами почалося з символіки. Бібліотекар Олена Гриценко познайомила присутніх з геральдичними символами нашого краю.  Молодь з великим інтересом переглянула презентацію про символи Херсонської області, нашого Каланчацького району та рідного селища.
   Молодь зацікавилася літературою про рідний край. Бібліотекар Наталія Яковлєва коротенько  ознайомила юнаків та дівчат з документами, представленими в секторі краєзнавства, розповіла про літературу рідного драю, ознайомила учнів з друкованою продукцією Каланчацької центральної бібліотеки, якої чимало.Старшокласники не тільки уважно слухали, а й конспектували, робили нотатки…   
    Бібліотекар також надала консультацію щодо використання міжбібліотечного абонементу (МБА) в бібліотеці по замовленню літератури з інших бібліотек Херсонщини.
   До уваги учасників заходу був й відеофільм «Відкриваємо Херсонщину». Він особливо сподобався, у молоді залишаться незабутні враження після його перегляду.
   16 січня – День пам’яті  «Кіборгів» та День пам’яті захисників Донецького аеропорту. Тому присутні разом з вчителем та бібліотекарями обговорили ці події, згадали наших каланчацьких Героїв АТО та передивилися відеофільм «Воїни світла Каланчацького району», створений працівниками бібліотеки.
    Відвідувачі залишилися задоволеними та під великим емоційним враженням від побаченого та почутого розходилися по домівкам. Висловлювали подяки й побажання постійно відвідувати книгозбірню, адже тут стільки цікавого та пізнавального про наш рідний край…

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *