75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

12 жовтня 2017 р.

Зі Святом Покрови Пресвятої Богородиці !


  Вітаємо з величним святом Покрови Пресвятої Богородиці !
14 жовтня святкуємо й величезне Християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. Упродовж багатьох століть це свято набувало особливого  змісту та значення, оскільки воно пов'язане із боротьбою за свободу та порятунку від ворогів.  
   Волелюбні сміливі та відважні козаки зі зброєю в руках боронили свою землю та віру, завжди були переконані, що Свята Покрова охороняє їх, а Матір Божа є їхньою заступницею. Тому у період Незалежності України Свято Покрови Пресвятої Богородиці почало відзначатися ще й як День українського козацтва. Тепер у відповідності до Указу Президента України у цей день 14 жовтня ми відзначаємо й День захисника України.
   Величне Свято Покрови Пресвятої Богородиці або, як кажуть в народі, Святої Покрови: „Покрова накриває траву листям, землю снігом, воду – льодом, а дівчат – шлюбним вінцем”.
   В селах та й містах України і до сьогодні дотримуються давньої народної традиції влаштовувати  весілля після Свята Покрови. Від Покрови і до початку Пилипівки – пора наймасовіших та найщасливіших шлюбів в Україні.
  Свято Покрови посідає почесне місце серед пошанованих свят на Україні. Що цікаво - шанується воно одночасно і християнами і різновірами України, тільки зміст свята, навіть за однакової назви, зовсім іноді різний.
   Це Свято нагадує кожному з нас про молитовне заступництво Божої Матері за людьми, сім'ями і є храмовим святом багатьох міст і сіл України. А завдяки козацтву виник новий тип Ікони – "Козацька Покрова".
  Стало добрим знаком та традицією в цей святковий  День побувати на Службі Божій, прикрасити домашню ікону Богоматері, згадати теплим словом родичів чи знайомих, які пішли добровільно захищати волю та суверенітет своєї країни, змушені воювати, боронячи Вітчизну, і
  До свята Каланчацька централізована бібліотечна система підготувала та провела цікаві пізнавальні заходи «Покрова Пресвятої Богородиці».

  Зі святом, шановні друзі та колеги !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *