75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

12 жовтня 2017 р.

Сила нескорених !


     За землю, за волю, за нашу щасливу долю !
    14 жовтня – три величних свята !  Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва, третє свято та День захисника України.
   Усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно.
    День захисника  України… 
    До Дня Захисника Вітчизни Каланчацька централізована бібліотечна система підготувала та провела цикл різноманітних заходів – книжкові виставки, перегляди, патріотичні години, Години інформації, конкурси, Відео- Гіди... 
   На заходах працівники книгозбірень розповіли своїм відвідувачам про те, День захисника України було встановлено 14 жовтня 2014 року указом Президента України, разом з цим був скасований указ про святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого, навели слова Президента України щодо відзначення Дня Захисника України.
   Учасники заходів дізналися, що це державне свято, вважається досить новим, але зберігає в собі історію багатьох століть. Дату 14 жовтня було обрано не випадково, адже саме цього дня відзначається велике православне свято – Покрова Пресвятої Богородиці, також жовтневий день був знаменним для запорізьких козаків, які вибирали старшин 14 числа. Власне, з 1999 року важлива дата в календарі свят іменувалася Днем українського козацтва. Саме цього дня відзначається і створення Української повстанської армії.
    Це величне свято пам’яті про наших гордих волелюбних предків, які пером і словом, вогнем і мечем виборювали право на незалежність, це день усіх героїв сьогодення, які сміливо та хоробро  воюють на Сході України, ризикуючи не тільки своїм здоров'ям, а навіть життям заради свободи, честі, гідності,  суверенітету  та єдності України.
   День захисника Вітчизни –  свято, яке об’єднує нас…
    До уваги відвідувачів літературно-мистецької зали центральної книгозбірні тематично-патріотична полиця  «Ми України вірні сини». Два дні поспіль проходив     Відео-гід  «Армія України: між минулим і майбутнім». Ця нова форма масової роботи особливо захопила молодь – старшокласників та робітничу молодь.
    Бібліотеки - філії провели для своїх односельців цікаві патріотичні та пізнавальні заходи. В Гаврилівській сільській книгозбірні оформлена книжкова виставка  «Образ Захисника Вітчизни в художній літературі». В Роздольненській бібліотеці відбулася  історична година «… ми, браття, козацького роду !», аОлексіївська книгозбірня запропонувала своїм відвідувачам історико-краєзнавчу годину «Херсонщини мужнії сини».
   Для юних читачів дитяча книгозбірня  влаштувала Конкурс виготовлення арт-листівок для українських воїнів: колективне створення панно "Україна - моя країна" ( в рамках обласної акції)   для 6-х класів та провела літератуний ранок "Хай із козачка виросте козак!"  для учнів 3-х класів. В Привільській сільській філії бібліотечної системи проведено патріотичну годину  «За землю, за волю, за нашу долю».   
Нехай ніхто не половинить, твоїх земель не розтина,
Бо ти єдина, Україно, бо ти на всіх у нас одна.
Одна від Заходу й до Сходу, володарка земель і вод –
Ніхто не ділить хай народу, бо не поділиться народ.
Нехай ніхто не половинить, твоїх земель не розтина,

Бо ти єдина, Україно, бо ти на світі у нас одна!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *