75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

15 червня 2017 р.

Молодь відкриває свою книгу !


    Каланчацька  молодь – до обласного фестивалю молодіжного читання та права «Відкрий свою книгу!»
    Готуючись до VII обласного фестивалю Каланчацька центральна бібліотека разом з активом молоді провела комплекс підготовчих заходів, серед яких Дні вивчення читацького попиту «Що читає наша молодь?», інтерв’ю «Дозвольте спитати!», Дні опитування «Поділіться думкою!», Тиждень спостережень «Спостерігаємо ненав’язливо». В результаті проведеної роботи виявилося, що каланчацьку молодь (й не тільки молодь) дуже зацікавилася нова книжка – нарис  «Каланчак… Перлина Таврійського краю…» авторства директора бібліотечної системи Надії Федкевич, хоча книжка тільки побачила світ. До речі бібліотека вже тривалий час займається видавничою діяльністю.
   Це гарно оформлене видання – нарис в подіях та фактах проміжком більше 70 років, вміщує матеріали по історії та сьогоденню підприємств, організацій нашого району з дня їх утворення по сьогоднішній день, етапи розвитку та становлення, цікаві цифри та факти, фотографії, прізвища та біографії  їх організаторів,  керівників, кращих працівників та ветеранів праці, видатних людей краю, тих, хто  стояв у витоків та новаторів гарних справ сьогодення, талановитих односельців та народних умільців району, наші неповторної краси краєвиди … 

   Наші юнаки та дівчата захопилися цікавим краєзнавчим виданням, молоді люди знайшли розповіді та фотографії своїх батьків та дідів, знайомих та сусідів, розповіді про підприємства та організації, де вони працювали, розбудовували Каланчак, робили гарні справи для рідного селища, його людей.
   Молоді люди впізнавали своїх вчителів та вихователів, залюбки читали розповіді про них,читали про лікарів, які неодноразово лікували їх, й навіть, рятували їм життя. Читали про спортивну школу, куди частенько приходили позайматися улюбленим видом спорту, підкачати м’язи та набути спортивної форми.
   Впізнавали бібліотекарів, працівників  дитячо-юнацького центру та будинків культури, де читали чи готували реферати, брали участь в гуртках художньої самодіяльності…
    Побачили знайомі будівлі магазинів, аптек, банків, автобусної станції… Зацікавилися пам’ятками, замилувалися краєвидами.
    Особливо захопилися історіями життя й героїчних вчинків нашого Героїв Другої світової війни та праці. А ще молоді сподобалося, що нарис має зворотній зв'язок й планує своє продовження – друге видання.
  Саме книжці «Каланчак… Перлина Таврійського краю…» наша молодь віддала перевагу серед інших цікавих та захоплюючих видань. Це підтверджує, що наші юнаки та дівчата залюбки читають, вивчають літературу про рідний край. Тому на фестивалі наша молодь вирішила відкрити саме цей нарис та разом з працівниками бібліотеки підготували відеоролик «Book- репортаж з перлини таврійського краю».
  А ще бібліотека підготувала до фестивалю фото – сушку «В об’єктиві: книга і читач».
  Запрошуємо переглянути наш відеоролик «Book - репортаж з перлини таврійського краю» та  Бібліо фото-сушку «В об’єктиві: книга і читач».  Будемо щиро вдячні за Ваші відгуки ! 



                      



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *