75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

7 червня 2017 р.

П’ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!


       При Каланчацькій бібліотеці для дітей протягом 5 років працювали волонтерські бригади, в рамках проекту «П'ять сходинок до успіху: увімкни бібліотеку!», який ініціювала Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки.
    На початку кожного року для кожної волонтерської бригади, а їх при бібліотеці працювало дві: «Чомусики» та Буквоїди», складалися плани роботи, розподілялися обов’язки між членами бригад, проводилася цікава волонтерська робота та вівся її облік – опис, фотографії, відгуки…
    Юні Каланчацькі волонтери це:
відповідальні,
обдаровані,
люблячі,
оптимістичні,
наполегливі,
толерантні,
енергійні,
розумні.
Кожен з членів волонтерських бригад за 5 років напрацьовував свою «власну програму» - вікторини, загадки, «скарбницю» цікавих фактів, які вони потім використовували для зацікавлення своєї «слухацької аудиторії». Вся робота висвітлювалась в альбомі «П’ять сходинок до успіху». Кожного року разом з волонтерами подорожували і мультяшні герої: перший рік – Кіт Матроскін, другий рік – Смішарики, третій рік- Козаки, четвертий рік – Вінні Пух і п’ятий рік – Незнайко.
   Вони не тільки цікаво розповідали про нове, але й розгадували кросворди, загадки, чайнворди, вікторини, згадували прислів’я, приказки, читали вірші, малювали малюнки.
   Майже кожен захід, що проводиться в дитячій бібліотеці, не проходив без участі маленьких помічників. Ця група волонтерів приєдналася до спільноти «Дитячі бібліотеки Херсонщини» та зареєструвалася в Google+.
   В бібліотеці оформлено папку – накопичувач відгуків на прочитані книги: «Відгуки читачів у вишиванці» та «Енциклопедія малюнків». Члени волонтерських бригад активні помічники та учасники масових заходів, які проводить дитяча бібліотека.
     Щороку 5 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний День Волонтера, минулого року, звичайно ж, святкували разом: волонтери та бібліотекарі. Члени волонтерських бригад не тільки відпочили, а й позмагалися між собою в грі «Бібліо – гейм: від читача до волонтера», де «Чомусики» і «Буквоїди» проявили свою ерудицію, кмітливість та конкурс на знання літератури. В кінці гри для всіх учасників відбулося «Капелюшкове дефіле», в якому кожен учасник відгадував  ім’я літературно героя і одягав його капелюшок.   
Гарним завершенням свята стало вручення Сертифікатів за активну участь в волонтерському русі.
   Й ось, днями в обласній бібліотеці для дітей  ім. Дніпрової Чайки відбулося  підведення підсумків цієї 5-ої річної акції.
    Каланчацька  дитяча бібліотека була нагороджена «Дипломом» за кращий Альбом-літопис обласної акції на підтримку дитячого читання  та «Подякою» за активну творчу роботу з популяризації сучасної української дитячої літератури, значні успіхи в організації бібліотечного волонтерського руху в рамках обласної акції та бібліотечною цікавої дитячої літератури.
   Щиро вітаємо наші волонтерські бригади з такими чудовими нагородами. Сподіваємось, отриманні знання знадобляться юним у подальшому житті.
Дитяча бібліотека також брала участь в конкурсі  WEB –проектів дитячих і шкільних бібліотек, який проводився в області вперше.    Надійшло 26 заявок від 21 бібліотеки області. І знову наша бібліотека серед переможців. Ми нагороджені «Дипломом II ступеня» у номінації «Кращий сайт/блог бібліотеки для дітей» та «Дипломом» у номінації «Краща сторінка/група у соціальних мережах».  Приємно отримувати заслужені нагороди за свою  творчу працю.
   Юних користувачів та їх друзів - бібліотекарів попереду чекають ще багато нових проектів, цікавих конкурсів та фестивалів.  Літо, канікули, але літературні  герої, цікаві подорожі, нові знайомства та неймовірні враження чекають на юних допитливих «Чомусиків» та «Буквоїдів».
         Ласкаво запрошуємо, у бібліотеці канікул немає!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *