75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

7 червня 2016 р.

Він пройшов крізь страхіття Донецького аеропорту…

    
           Герой XXI століття, наш земляк, Микола Хребір… 
  Пекло неоголошеної війни в Донецькому аеропорту вкарбувалося в пам’яті нашого земляка, учасника антитерористичної операції на сході нашої країни,  Миколи Хребіра на все життя…
   Людина живе, вчиться, працює, одружується, ростить дітей, піклується про свою сім’ю, радіє життю … Й ніколи не знає, що чекає її попереду. Не знав й житель нашого селища Каланчак, потомствений зрошувальник, Микола Хребір, що доведеться йому в мирний час, в мирній країні потрапити на фронт й опинитися в самому пеклі страшної війни – захищати Донецький аеропорт, який став символом мужності та відваги українських воїнів.
   При захисті Донецького аеропорту поклали голови не один десяток наших воїнів. Там загинув й наш Каланчацький Герой Олександр Береза.
   Нашому відважному воїну, Миколі Хребіру, на щастя, судилося повернутися живим.
   Народився Микола Михайлович Хребір  29 березня 1967 року в с. Загорянівка  Білозерського   району  Херсонської області.  В 1984  році закінчив Каланчацьку ЗОШ №1. До мобілізації й зараз, після повернення з АТО,  працює  Микола Михайлович  в Каланчацькому  управлінні  водного господарства.
    7 серпня 2014 року Микола Хребір був мобілізований до Збройних Сил України.  Він проходив навчання  в військово-навчальному центрі «Десна»  за спеціальністю  водій БТР. Успішно склавши екзамени був  відправлений 26 серпня 2014 року  в складі 79 аеромобільної  Миколаївської  бригади  до міста Краматорська.
       За наказом командування Микола Михайлович разом з бойовими побратимами  брав участь у бойових діях при захисті  Донецького аеропорту. Кожна година, кожний день захисту аеропорту здавалися довгими й страшними місяцями, роками…  Кров, смерть друзів … Пережите й побачене словами не передати… Таке не присниться в страшному сні … Скроні та вуса молодого чоловіка вкрила... сивина…
    Згодом  Микола Хребір був переведений  до  1 –го  інженерного спеціального  батальйону в м. Новоград – Волинський.  
     А з  червня  по вересень  2015 року  батальйон, в якому служив Микола Михайлович,  відправили  до м. Сєверодонецьк  Луганської  області, там він служив водієм.
   7 вересня  2015 року  наш  героїчний земляк був демобілізований. Микола  Михайлович Хребір має  статус  учасника бойових  дій.
   Більше року проведені в зоні АТО, особливо в Донецькому аеропорту, назавжди внесли корективи в життя й свідомість молодого воїна, назавжди вкарбувалися  в пам’ять страшними незабуваючими «картинами», спогадами, роздумами …  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *