75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

6 червня 2016 р.

Бібліотечні розважалки в Каланчацьких книгозбірнях



   Книжкова веселка в Каланчацьких книгозбірнях !
   Культурно – інформаційна та розвиваюча програма «Книжкова веселка в Каланчацьких книгозбірнях», яка стартувала 30 травня в Каланчацькій центральній районній бібліотеці, набирає обертів. 
  Щодня в наших бібліотеках весело й гамірно – дітлахи літніх оздоровчих таборів зустрічаються з новими цікавими книжками, грають в різні розвиваючі літературні та тематичні ігри, розгадують загадки та вікторини, беруть участь у відео-мандрівках та WEB–подорожах змагаються на спритність, ерудованість, винахідливість, фантазують та розважаються.
  Учні Каланчацької загально – освітньої  школи № 1 – постійно знаходяться в нашій районній бібліотеці для дітей, адже в книгозбірні дуже цікаво. Наша дитяча книгозбірня – дійсно, казковий острівець. Яких тільки тут не вигадають конкурсів, ігор,  розважалок… Учні з великим задоволенням беруть участь в розвиваючій програмі «Книжкова веселка» й, навіть, самі вигадують та пропонують конкурсні заходи. 
  Бібліотекарі районної бібліотеки для дітей залюбки щодня готують разом з юними нові й нові атрибути для ігрових та конкурсних заходів. Фантазії немає меж...
  Часто діти приводять до бібліотеки й своїх батьків та бабусь чи дідусів – дорослим цікаво, від чого їхня малеча в захваті, чому так подобається юним ходити до дитячої книгозбірні.
   Програма «Книжкова веселка» не вичерпується, інформаційні розважалки на всі смаки – до послуг відвідувачів нашої дитячої бібліотеки.
   Сьогодні центральну районну бібліотеку відвідали учні Каланчацької загально – освітньої школи № 2.
   Діти разом з вчителем розпочали подорож книгозбірнею з літературно – мистецької зали. Тут, після знайомства з бібліотекою,  її книжковими скарбами, можливостями та послугами, малюки «пірнули» в казковий світ…  Бібліотекарі влаштували для юних відвідувачів цікаву ігрову програму «Літні  розважали». Всі брали активну участь, байдужих не було.
   А далі юні помандрували всіма відділами бібліотеки – відвідали абонементи  видачі  книг для дорослих та  юнацтва та відділ вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет – Інтернет – центр.
   У відділі абонементу діти познайомилися з функціями цього читацького залу, правилами обслуговування. 

  Бібліотекар детально розповіла про «книжкове царство» абонементу, виставки книг, літературний календар письменників – ювілярів та книжки –ювіляри.
     Учнів зацікавили правила  розміщення книг на полицях, що у кожної книжки є своє місце, а якщо її переставити на  інше місце, вона може загубитися й ні бібліотекар, ні читач не зможуть її знайти. А бібліотекар постійно слідкує та перевіряє, чи всі книжки знаходяться на своїх місцях та ставить на місце, як того вимагають спеціальні бібліотечні правила, які мають назву «Бібліотечно-бібліографічна класифікація», скорочено ББК.  
  Особливо сподобалося дітлахам в інтернет – центрі. В одному залі так багато комп’ютерів й можна знаходити цікаву інформацію та грати в різні ігри. Бібліотекарі відділу вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет познайомили юних з дитячими сайтами, надали можливість помандрувати інтернет – просторами…
    Цікаво, змістовно, захоплююче проводять діти літні канікули в наших бібліотеках !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *