75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

2 червня 2016 р.

Подорож країною дитинства, фантазій та мрій


    Юні допитливі бешкетники, мрійники та фантазери – дошкільнята, учні  молодшого та середнього шкільного віку,  активні читачі Новопавлівської сільської бібліотеки – філії Каланчацької ЦБС разом з «Моряком  і  Піратом» влаштували  1 червня,  у Всесвітній День захисту дітей  дуже цікаве театралізоване  конкурсно –  ігрове дійство –подорож по країні фантазій та мрій, подорож по країні, якої немає на мапі.
    Організатори та ведучі свята:  Моряк— капітан всіх кінофільмів і мультфільмів старий, добрий капітан  та Пірат – гроза морів і океанів Джек Горобчик – бібліотекар Новопавлівської сільської бібліотеки  Лариса Шаваровська та директор Новопавлівського сільського будинку культури  Галина Мілевська разом з юними активними фантазерами здійснили казкову подорож в країну дитинства…  

   Приємною несподіваністю для учасників театралізованого дійства було вітання іменників, які народилися 1 червня. Першим щасливчиком виявився Олег Гожельник, на його честь всі гості заспівали  святкову вітальну пісню.
  А ведучі розпочали театралізовану подорож всім знайомими словами з  чарівних казок: «У тридевятому царстві, за високими горами, за  глибокими морями, розташувалася країна, якої немає на жодній мапі світу. Вона незвичайна, дивовижна, прекрасна… Це країна  зветься – Дитинство. Правлять нею чарівні феї – Мрія, Фантазія і Романтика. Ми обладнали наш ігровий майданчик декорацією кораблів. Перше судно – це половина капітана. Друге судно – це пірати. Для того, щоб вийти у відкрите море, нам потрібно набрати команди матросів. І ми зпочатку подивимось, на що ви здатні…» 

  Першими на палубу запросили юнгів, дітей дошкільного підрозділу навчально-виховного комплексу  «Дзвіночки» й утворили за коліром фішок  (на вибір самого учасника)  дві команди «Капітани» та «Пірати». Й розпочалося  святкове дійство – змагання юних. Вони, як справжні моряки, вирушили «в море за скарбами»…
   На морі, як й в житті, все трапляється, тож вирішили перевірити юних моряків на витривалість, винахідливість, сміливість та кмітливість. Тож,  влаштували конкурси «Перетягни канат», «Стрибки в мішках з перешкодами» та  «Дірявий човник».
  Ведучі свята попередили, якщо корабель потрапить на невідомий острів й там на юнгів чекатимуть  незнайомі люди з інших країн, навіть, якісь дикуни, а борони Боже,  дикі страшні  розлючені звірі – що робити в такій ситуації ?  А, як виявилося, загадковий скарб захований саме на цьому острові. 
   Щоб зметикувати, як шукати скарб на острові, потрібно позмагатися ще в декількох конкурсах  «Драймо палубу», «Страшний пірат» та «Кожному пірату по острову».
   Дуже захопив учасників свята конкурс «Все навпаки». Юнги  проявили уважність, вміння швидко думати та робити все навпаки – виконували команди моряка. Гучно лунали сміх, підбадьорювання, оплески…
   За кожну перемогу у конкурсах юні отримували нагороди.
   Подорожуючи  загадковим островом, виявили, що на ньому є справжнісіньке золото. Тож, щоб його відшукати, провели цікаву гру «Золотошукачі».
   А поки одні юнги шукали золото, інші опинилися «за бортом корабля», прийшлося змагатися в незвичному конкурсі «Людина за бортом» - «пропливти в кругу», шукаючи друзів…
    На учасників святкового дійства ще чекали й конкурси ерудитів на знання різних не схожих слів, прислів’їв, приказок про море.
  А море – є море, потрібно уміти добре плавати. Отже юнги вдягнули ласти й … попливли до … джунглів.  Розпочалися конкурси «Джунглі зовуть», естафета «Човники» та конкурс «Рибалка». В дорозі, особливо на морі, юнги повинні уміти наловити риби та зварити рибацької юшки.
   Учасники святкового дійства продемонстрували сміливість, винахідливість, витримку, фантазію, показали, що вони сильні та мужні.
       Разом з юнгами на кораблі весь цей час були коки – Людмила Василівна Серебринська та Наталія Володимирівна Ківа, вони пригостили всіх морозивом, яке подарували місцеві підприємці:  Р.В.Лавринович, С.М.Єрохін, Т.Й.Шквір, та Б.Л.Кушнірук.
    Юнги разом  з Піратом та Моряком пройшли сильні шторми, незнайомі гавані та острови, шукали золото, скарби  й знайшли найголовніший у житті скарб  – дитинство.
   Чудове свято – подорож до країни фантазій і мрій, країни, якої немає на мапі – Дитинства – завершилося танцями, піснями, декламуванням віршів й піснею «Країна дитинства», яку заспівали всі присутні на святі щасливого  дитинства.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *