75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

2 червня 2016 р.

Нові надходження – в бібліотеці свято !

  
   Дуже приємна новина - в бібліотеці - НОВІ КНИГИ !
       Днями Каланчацька централізована бібліотечна система отримала нові  книжки за програмою «Українська книга», це майже півтисячі нових видань.
  Для нас, бібліотекарів та для наших користувачів це дуже добра новина, це  справжнє свято.
   Наші читачі дуже задоволені, адже книжки, просто, чудові, актуальної тематики, гарно оформлені –  приємно переглянути, полистати, почитати… Не хочеться випускати з рук …
  Відвідувачі нашої книгозбірні висловлюють побажання, щоб держава приділяла більше уваги бібліотекам, тому що сьогодні, вони є центрами  культурного, естетичного, інтелектуального і патріотичного виховання в провінції, особливо наша, що є форпостом української культури і просвіти на межі з тимчасово окупованим Кримом.
  Бібліотекар відділу комплектування, обліку, обробки та інвентаризації книжкового фонду бібліотечної системи Ірина Добровольська швидко, якісно обробляє нові книжки, які так милують око, чарують, вони ще пахнуть друкарською фарбою…  Ірина Петрівна ставить книжки  на облік – сумарний та індивідуальний, «робить їх бібліотечними».
   Центральна районна книгозбірня та районна бібліотека для дітей вже отримали свої партії книжок,  а днями книжки  «розлетяться»  й по всіх сільських та селищних бібліотеках – філіях до послуг жителів всього району та гостей Каланчацького краю.
    Приємно відзначити, що нові книги різної тематики і розраховані на різні вікові групи, тож кожен читач зможе обрати щось цікаве для себе.
  Любителям історії пропонуємо солідні дослідження В. Мельниченка  «Михайло Грушевський у Москві», І Коляди «Пилип Орлик», Л.Тома «Данило Апостол», Ю. Мицика «Святий Петро Могила».
    Видатним постатям української культури присвячені книги Є.Сверстюка  «Гоголь і українська ніч», В Корнійчука «Марія Заньковецька», М. Загребельного «Сергій Параджанов», фотоальбом «Катерина Білокур».
    Нові книжки з’являться і на поличці народознавства, глибинна суть українських духовних традицій розкривається в книгах А.Ковтун «Вода і вогонь в українських легендах і віруваннях», «Українські традиції і звичаї», Л. Лукашенко «Обереги своїми руками», О.Тарасової «Таємничий світ ляльки - мотанки», О.Стафійчука «Поради карпатського мольфара».
   Великий інтерес читачів викличуть книги В.Суворова –
автора надзвичайно популярних  історичних бестселерів «Криголам» і «Акваріум»,  «Облом», «ЇЇ ім’я було Татьяна», «Остання республіка».  
    Радо поділимось з відвідувачами новинками сучасної української  літератури, книгами А. Кокотюхи, І Роздобудько, Т. і О.Литовченків,  В.Чемериса, О.Волкова, Р. Іваничука, О.Ульяненка, В.Палинського,  С.Процюка, вони вже до Вашої уваги.
   Романи В. Базіва «Армагеддон на Майдані» та М.Рудневич «Я з Небесної Сотні», Л.Лукасевич «Наш захисник», Х.Роглєва «Лейтенант Доброта» присвячені недавній  історії і сьогоденню  нашої держави. Особливе місце в цьому ряду займає книга Романа Набєгова «Ни шагу назад», яку видала його мати Оксана Набєгова, присвятивши її сину – герою, що поліг за волю України в зоні АТО.
    Поціновувачі  історичної літератури, можуть почитати книги М. Шудрі «Лицарі булави», ґрунтовне історичне дослідження «Від Володимира Мономаха до Романа Галицького», науково - популярне видання «Загадки історії».
  Про українське слово, що стоїть на сторожі нації пише  М.Жулинський, словник помилкового слововживання допоможе уникати зросійщених словосполучень.
   Найменші відвідувачі книгозбірень будуть вражені різнобарв’ям і яскравістю дитячих видань  О. Бойцун «Малюк Гільзі», «Співуча веселка для дітей», М. Людкевич «Їде тітка на гостину»,  Ю.Ференцевої «Рахівничка для дітей».
   А ще є багато пізнавальних книжок для підлітків та молоді, довідкова і енциклопедична література. Словом, завітайте до нашої бібліотеки і Ви обов’язково знайдете для себе щось корисне і цікаве.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *